Bitcoin koers crasht onder $ 65.000, altcoins bloeden meer dan 10%

5737 totale weergaven
BTC koers

Het is een bloederige dag op de cryptomarkt. De Bitcoin (BTC) koers heeft een nieuwe uitglijder gemaakt tot onder de $ 65.000, wat een schokgolf door de markt heeft gestuurd.

Altcoins hebben een vrije val gemaakt tot beangstigende dieptepunten die in lange tijd niet meer gezien zijn. 

BTC maakt nieuwe duikvlucht

Bitcoin’s neergaande trend van de laatste tijd is vannacht in een hogere versnelling gezet. De bitcoin koers incasseert al zo’n anderhalve week forse klappen, en vannacht was het wederom zover.

Bitcoin bewoog al geruime tijd op glad ijs rond de $ 66.000, maar leek gisteren op weg om deze gevarenzone achter zich te laten. Aan het begin van de avond klom de koers omhoog tot zijn weerstandsniveau van $ 67.000. Er bleek echter niet genoeg kracht achter de opwaartse beweging te zitten, waardoor deze horde nog te veel gevraagd was.

Bitcoin leek zich echter sterk te houden door heel wat uurtjes zijwaarts te bewegen rond de $ 66.500. Terwijl men anticipeerde op een nieuwe poging om de $ 67.000 te doorbreken, stortte de koers onverwachts in elkaar. 

In rap tempo daalde de koers tot onder zijn steun van om en nabij de $ 66.000. Vervolgens duurde het niet lang voordat de volgende steunzone van vlak boven de $ 64.000 bereikt werd. Om precies te zijn, heeft bitcoin een dieptepunt van grofweg $ 64.500 bereikt. Hiermee is de eerdere low van $ 65.000, dat afgelopen vrijdag werd neergezet, overtroffen.

Met een huidige koers van $ 65.650 bevindt bitcoin balanceren op dun ijs. Indien de bears de koers onder de $ 64.000 weten te drukken, zou de zone rond $ 60.000/$ 61.000 de volgende halte kunnen zijn. Om een trendommekeer te verwezenlijken is het zaak om de $ 67.000 te heroveren.

Altcoins in zwaar weer

Altcoin-bezitters hebben het nog vele malen zwaarder op het moment. De meeste altcoins hebben een uitglijder van minimaal 10% gemaakt en staan momenteel op hun laagste prijs in maanden.

Solana (SOL), dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) zijn stuk voor stuk rond de 7% onderuit gegaan. Cardano is hiermee zelfs teruggebracht tot zijn laagste prijs sinds november vorig jaar, wat een opmerkelijk dieptepunt markeert.

Andere grote jongens zoals shiba inu (SHIB), avalanche (AVAX), uniswap (UNI), polygon (MATIC) en pepe (PEPE) zijn allemaal met ongeveer 10% gedaald. De op Solana gebaseerde memecoin dogwifhat (WIF), celestia (TIA) en filecoin (FIL) behoren tot de slechtst presterende cryptomunten van vandaag met dalingen om en nabij de 15%.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd