‘Bitcoin koers schiet naar $100.000 dit jaar’, claimt SkyBridge Capital CEO Anthony Scaramucci

2388 totale weergaven
bitcoin BTC prijs koers

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, gelooft dat Bitcoin (BTC) binnen minder dan zes maanden een nieuwe all-time high (ATH) gaat bereiken. Dat zegt hij in een nieuw interview met CNBC. De argumentatie is: na de correctie naar $53.000 krijgt BTC de komende maanden weer genoeg brandstof om zelfs de $100.000 te breken.

Bitcoin naar $100.000?

Scaramucci voorspelt dat de huidige correctie van Bitcoin slechts tijdelijk is door factoren zoals de afwikkeling van de failliete cryptobeurs Mt. Gox met schuldeisers en de verkoop van munten door de Duitse overheid.

“We houden nog steeds van de fundamentele waarden van Bitcoin op lange termijn. En ik denk, zoals ik al zei, dat het $170.000 zal bereiken na de halving. En ik denk dat je tegen het einde van het jaar $100.000 kunt bereiken, maar het moet nu door deze moeilijke fase heen.”

Hij zegt ook dat Bitcoin binnenkort een boost kan krijgen van FTX-rekeninghouders die naar verwachting hun (crypto) geld terugkrijgen. Volgens hem gaat een groot aandeel opnieuw in Bitcoin investeren.

FTX-gelden

Hij ziet vooral de teruggave van de FTX-gelden als een extra boost voor bitcoin en andere cryptovaluta. De voormalige woordvoerder van oud-president Donald Trump zegt: “FTX gaat binnenkort ongeveer $16 miljard aan contanten vrijgeven aan investeerders die hun accounts bij FTX hadden. En dat is heel goed nieuws voor Bitcoin-houders, denk ik, omdat een groot deel daarvan in Bitcoin zat. Het is bevroren tijdens het faillissement. Het is helaas tegen lage bedragen voor Bitcoin in dollars omgerekend, maar het gaat binnenkort terug naar die rekeninghouders. We denken dat een groot deel weer terug naar de cryptomarkt vloeit.”

Ten slotte waarschuwt hij de Democratische Partij dat hun terughoudendheid om digitale activa te omarmen in vergelijking met de Republikeinse Partij hen cruciale stemmen kan kosten bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

“Stel dat er slechts 20 miljoen wallets zijn van stemgerechtigde kiezers in de Verenigde Staten, en stel dat 10% van hen enkel op dit onderwerp stemmen. Dan heb je 2 miljoen potentiële kiezers in een zeer nauwe, zeer kleine verkiezing die wordt beslist door zes of zeven swing states die enkel op dit onderwerp stemmen. Ik denk dat het een overweldigende conclusie is dat dit op lange termijn een acceptabele activaklasse zal zijn in de Verenigde Staten.”

Regelmatig zijn er wilde prijsuitspraken in het nieuws die je met een flinke korrel zout moet nemen. Bitcoin is historisch gezien een asset die zeer wilde prijsschommelingen kent veroorzaakt door tal van factoren. Deze volatiliteit is met de jaren wel afgenomen en uiteindelijk is de verwachting dat ze verder normaliseert.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...