‘Bitcoin koers naar $100.000 per stuk in 2021’, aldus Duitse wetenschapper

775 totale weergaven

De prijs van bitcoin (BTC) gaat de komende twee jaar nog fors door stijgen naar $100.000. Dat voorspelt de Duitse PhD-onderzoeker Harold Burger in een nieuwe analyse, waarbij hij een power-law-model gebruikt.

Bitcoin (BTC) en $ 100.000 koers

In een uitgebreid Medium-artikel legt de analist het model uit om de toekomstige prijs van bitcoin te voorspellen. Zo trekt hij de conclusie: tussen 2021 en uiterlijk 2028 bereikt BTC een prijs van minstens $100.000 per stuk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na 2028 daalt de prijs niet meer onder de $100.000.

De tweede voorspelling gaat weer een stap verder: in de periode 2028 tot 2037 stijgt de prijs door naar één miljoen per stuk. Na 2037 daalt de prijs niet meer onder de één miljoen. Zie een grafische weergave van het model hieronder.

‘Bitcoin koers naar $100.000 per stuk in 2021’, aldus Duitse wetenschapper

De cycli van bull – en bearmarkten gaan niet verdwijnen. Zo zijn er periodes dat bitcoin handelt voor de lagere prijsniveaus in een bepaalde periode en periodes waarbij de toppen opgezocht worden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]De prijs gaat op de lange termijn alleen maar stijgen, dat is mijn overtuiging. Ik denk zelfs dat mijn voorspellingen nog te laag zijn ingeschat. Ik geloof dat bitcoin meer potentieel heeft naar boven dan naar beneden. [/penci_blockquote]

‘Groeisnelheid vertraagt’

Een van de conclusies die Burger ook trekt, is dat de prijs minder snel groeit dan in de begindagen van bitcoin. Zo steeg de prijs van BTC van $0,1 naar $1 in enkele maanden. Die factor is anno 2019 niet meer van toepassing.

In de onderstaande grafiek is de prijsontwikkeling van BTC sinds haar bestaan te zien.

‘Bitcoin koers naar $100.000 per stuk in 2021’, aldus Duitse wetenschapper

Ook de volatiliteit van de cryptomunt is in de ogen van Burger verminderd. Procentueel worden de dalingen en stijgingen van BTC een stuk minder heftig. Als dat zich doorzet krijg je steeds meer stabiliteit, ook qua prijs.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...