Bitcoin miner adressen verplaatsen $7 miljoen aan BTC, wat betekent dit?

867 totale weergaven
bitcoin memecoins

Een aantal Bitcoin miner adressen die meer dan 10 jaar inactief waren, hebben plotseling meer dan $7 miljoen aan BTC verplaatst, volgens on-chain data.

Slapende mining adressen

De cryptotracker Lookonchain meldt dat vier miner adressen elk 25 BTC verdienden door het minen van blokken in 2013. Na elf jaar inactief te zijn geweest, hebben de miners deze week de gecombineerde 100 BTC verplaatst nadat de prijs van de top crypto asset boven de $70.000 uitkwam.

BTC vertoont de afgelopen dagen weer een stijgende lijn na twee weken van consolidatie.

Memecoin GME

Lookonchain merkt op X ook op dat een nieuwe wallet een hoop van de Gamestop aandelen-geïnspireerde memecoin GME heeft opgekocht. Het analysebedrijf meldt op X:  “Iemand heeft een nieuwe wallet aangemaakt en $12.110 SOL ($2 miljoen) uitgegeven om 135 miljoen GME te kopen voor $0,0148 per stuk in één transactie, waarmee hij de 4e houder van GME werd. Wat een gekke aankoop!”

De op Solana (SOL) gebaseerde memecoin wordt verhandeld voor circa $0,009 en is meer dan 35% gedaald in de afgelopen 24 uur, maar bijna 130% gestegen in de afgelopen week.

De echte Gamestop (GME) op de New York Stock Exchange, het meme-aandeel dat in 2021 explodeerde en hedgefondsen grote bedragen aan kapitaal kostte, steeg maandag met bijna 50%, van $22,91 naar $40,08. Sindsdien is het grotendeels teruggevallen en is het geprijsd op $26,50 aan het einde van de handelsdag op dinsdag.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...