Bitcoin miner Genesis Digital Assets wil naar de beurs in Amerika

2300 totale weergaven
bitcoin BTC miner mining

Bitcoin miner Genesis Digital Assets overweegt een mogelijke beursgang in Amerika, meldt persbureau Bloomberg.

Bitcoin miner wil naar de beurs

Het bedrijf overlegt met adviseurs over een mogelijke beursgang (IPO) en is van plan een pre-IPO financieringsronde te lanceren die in de komende weken moet gaan plaatsvinden. Bloomberg baseert zich op diverse bronnen dichtbij de kwestie.

Het plan van Genesis komt op een moment dat veel bitcoin-miningbedrijven proberen hun inkomsten en miningcapaciteiten uit te breiden sinds de halving van bitcoin in april. Daardoor zijn de mining beloningen met 50% verminderd.

Alameda Research, het failliete dochterbedrijf van de failliete FTX-beurs, investeerde ongeveer $1,15 miljard in GDA in 2022, wat de waarde van het mijnbedrijf destijds op $5,5 miljard bracht. Ze hebben een totale capaciteit van 500 megawatt waarbij ze ruim twintig mining locaties exploiteren waaronder in Texas, North Carolina en South Carolina.

In mei lanceerde GDA een mining locatie in Argentinië en in april kondigde het een nieuwe faciliteit aan in Texas met een totale stroomcapaciteit van ongeveer 36 MW.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd