Bitcoin mining bedrijf Hut 8 genoteerd op Canadese aandelenbeurs

Miningbedrijf Hut 8 heeft een (voorlopige) goedkeuring ontvangen om op de Toronto Stock Exchange (TSX) te komen. Het bitcoinbedrijf is daarmee de eerste partij die via de TSX Sandbox een listing kan afdwingen.

Bitcoin mining bedrijf Hut 8 op beurs

Deze TSX Sandbox is ontwikkeld om bedrijven te helpen om op de beurs te komen. Ze hoeven daarmee niet per se te voldoen aan alle noodzakelijke vereisten en richtlijnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als Hut 8 aantoont dat het de komende 12 maanden kan gaan voldoen aan al deze verwachtingen, gaat het op de TSX genoteerd worden.

De Canadese firma is partner met de Bitfury Group Limited, een producent van mining apparatuur.

Het bedrijf heeft twee locaties in Alberta (Canada), waar het in totaal 963 PH/s kan bijdragen aan het bitcoin netwerk. Ze gebruiken 94 nieuwe BlockBox AC units van Bitfury.

In een persbericht laat het nu dus weten dat het als eerste blockchain– of cryptobedrijf op de Toronto Stock Exchange genoteerd gaat worden. Het zal ook het eerste bedrijf zijn dat het TSX Sandbox-initiatief gebruikt.

Notering op sandbox

Met de notering op de Sandbox, zijn aandelen van Hut 8 op ongeveer dezelfde manier te verhandelen als de aandelen bij een reguliere en normale TSX-notering.

Als er in deze proefperiode toch problemen blijken te zijn, beginnen de 12 maanden proeftijd weer opnieuw.

Als onderdeel van het noteringsproces moet Hut 8 ook de volgende risicofactoren identificeren die de prijs van de aandelen kunnen beïnvloeden. Zij noemen de volgende potentiële issues:

De aandelen staan vermeld onder de ticker “HUT” op de TSX Exchange en als “HUTMF” op de OTXQX Exchange. Laatstgenoemde is een markt van de OTC Markets Group.

Lees ook – Bitcoin miningfirma van Nederlandse crypto-miljonair maakt weer winst

Bron: Newsbtc