Bitcoin naar nieuwe all-time high als inflatie meevalt, denkt deze analist

2356 totale weergaven
moon bitcoin

Bitcoin kan binnen enkele dagen nieuwe hoogten bereiken als het sterk blijft te midden van het laagste aantal vacatures in drie jaar en een mogelijke afname van de inflatie in de VS. Dat zegt crypto-analist Markus Thielen op X.

Bitcoin koers en macro-cijfers

Toen de door de inflatie gemeten Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) op 15 mei met 0,1% daalde, is Bitcoin in de daaropvolgende vijf dagen met 7% gestegen tot $71.432, zo blijkt uit marktcijfers. Thielen gelooft dat een verdere daling van de CPI met 0,1% tot 3,3% een vergelijkbaar effect zal hebben.”Renteverlagingen liggen in het huidige marktsentiment op de loer, en volgende week krijgen we het CPI-inflatieverslag. Als de CPI (jaar-op-jaar) 3,3% of lager is, zal het waarschijnlijk Bitcoin naar nieuwe recordhoogten brengen.”

Hij wijst er bovendien op dat bitcoin technisch gezien uit een belangrijke consolidatiedriehoek is gebroken. Blijft de koers boven de $70.000, in combinatie met lagere inflatie- of werkgelegenheidscijfers in de VS, dan kán dat leiden tot een nieuw prijsrecord rond $73.679 tussen 7 juni en 12 juni.

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics publiceert de nieuwe arbeidsmarktcijfers op 7 juni, gevolgd door CPI-gegevens op 11 juni. Ook de Nederlandse analist Michaël Van de Poppe meldt op X dat de prijsactie van BTC er positief uitziet. Ook ziet hij dat altcoins kracht vertonen.

Wat verder opvalt is dat er weer een enorme instroom naar bitcoin ETF’s aan de gang is, dat is doorgaans ook een bullish signaal. Aanbieders van ETF’s moeten namelijk ‘fysieke’ bitcoins kopen om hun ETF-producten te dekken. Zij zijn dus een vragende partij in de markt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...