Crypto bewaarservice BitGo laat klanten handelen vanuit cold storage

Crypto bewaarservice BitGo gaat samenwerken met financieel dienstverlener SettleBit om klanten direct vanuit hun custody account te laten handelen. Goed nieuws voor houders van bitcoin?

Bitcoin (BTC) opslag en verzekering

BitGo biedt een dienst aan voor het veilig opslaan van cryptovaluta (en haar private keys). Bitcoin en andere crypto zijn offline (cold storage) en verzekerd opgeslagen, vergelijkbaar met goud in een kluis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de nadelen is dat je opgeslagen bitcoin niet liquide is. Stel dat de markt plots ineen zakt, dan duurt het even voordat je op de markt kunt anticiperen.

Marktpartijen zijn in toenemende mate op zoek om hun (institutionele) klanten van nieuwe diensten te voorzien.

BitGo geldt als één van de grootste custodians met een gemiddeld opslagvolume van 15 miljard dollar per maand.

Hoe gaat het in de praktijk in zijn werk? BitGo heeft een zogenaamde API-connectie opgezet met SettleBit, zodat haar klanten via dat handelsplatform toegang tot de markt hebben.

Volgens beide partijen krijgen klanten dan ook een faire marktprijs via een ‘netwerk van liquiditeit’. Ook verificatie en bevestiging van de trade moet snel en efficiënt gaan. De fondsen verplaatsen niet naar een hot of cold wallet bij SetteBit, maar blijven in de beheer bij BitGo.

Eerste trade

Volgens BitGo heeft de eerste trade al plaatsgevonden. Het Amerikaanse CMT Digital, een entertainment distributeur (niet te verwarren met het Nederlandse CTM Digital, red), deed een trade van 100.000 dollar aan bitcoin (BTC) op 22 januari j.l.

Ook concurrenten als Coinbase Custody, Gemini en Seed CX werken aan geïntegreerde oplossingen tussen cold storage en realtime handel op de spotmarkt en over-the-counter desks.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscustodyopslag

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...