“Bitcoin prijs stijgt naar $130.000 in 2025”, denkt Peter Brandt

1651 totale weergaven
bulls bitcoin BTC

Handelaar Peter Brandt zegt dat bitcoin zijn cycluspiek nog lang niet bereikt heeft. Hij concludeert dat de huidige bitcoin bullrun vergelijkbare patronen volgt als eerdere post-halveringscycli. Volgens hem zit een verdere koersstijging in de pijplijn en kan deze $130.000 bereiken eind 2025.

Nieuwe all-time high voor bitcoin?

Nog preciezer, bitcoin kan een cycluspiek van $130.000 tot $150.000 bereiken tussen eind augustus en begin september. Wel met voorwaarde dat de koers van eerdere post-halverings bullmarkten volgt, aldus de ervaren handelaar en analist (730.000 volgers op X).

De bitcoin-halving van 20 april is een vastgelegde gebeurtenis die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt en de blockbeloningen voor miners met 50% verlaagt. Halvingdata hebben “bijna perfecte symmetrie vertegenwoordigd binnen eerdere bullmarktcycli,” zo schrijft Brandt op X.

brandt peter

Op basis van historische data voorspelt hij dat de halvingdatum van bitcoin bijna in het midden zat tussen de begin en einde van een bullmarkt. De laatste bitcoin bullmarkt begon ongeveer zestien maanden voor de halving op 11 mei 2020, en de cyclus eindigde vervolgens 18 maanden erna, zo is op te maken uit Brandt’s analyse.

Volgens hem volgden de twee vorige halveringen — op 9 juli 2016 en 28 november 2012 — een vergelijkbaar patroon. “Als deze reeks doorgaat, moet de volgende piek van de bullmarktcyclus eind augustus/begin september 2025 plaatsvinden.”

Hij voegt eraan toe dat “geen enkele analysemethode waterdicht is” als het gaat om het voorspellen van de cycluspiek van bitcoin. Maar eerder pieken hebben een vergelijkbaar groeipatroon gevolgd en als dit zich voortzet, schat hij een bullmarktpiek “in de range van $130.000 tot $150.000.”

Volgens Brandt’s analyse begon de huidige bullmarkt op 17 december 2022. BTC handelde toen voor een prijs van $16.800, maar is sindsdien ruim 300% gestegen, zie de onderstaande grafiek.

Wat zeggen andere analisten? Rekt Capital ziet dat de downtrend gebroken is doordat bitcoin $69.000 heeft beslecht. Maar hij wacht de dagsluiting nog even af voordat hij verdere conclusies trekt.

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...