Bitcoin op de weg terug? Koers door psychologische $10.000-grens

938 totale weergaven

De prijs van bitcoin (BTC) is deze donderdagavond door de psychologische grens van $10.000 geschoten na de dip van afgelopen nacht naar $9.600. Volgens diverse analisten weer reden voor ‘hopium’ onder de beleggers?

Bitcoin koers

Bitcoin liet zich de afgelopen 24 uur van zijn volatiele kant zien en maakt een bescheiden ‘reverse Bart’ (Simpson, red.) patroon op de grafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vannacht dipte de koers vanaf $10.100 even naar $9.600 bij Bitstamp om vandaag vervolgens weer snel op te krabbelen.

Analisten wezen erop dat bij $9.400 een belangrijk supportlevel ligt en daar wist de koers netjes boven te blijven.

Op donderdagavond rond 18.30 uur wist een stoot volume de prijs weer door de $10.000 te breken.

Op moment van schrijven is de prijs $10.033 bij de Bitstamp beurs.

Bitcoin op de weg terug? Koers door psychologische $10.000-grens

De opleving is voor analisten en beleggers weer reden voor hopium: de hoop dat de koers richting de $11.000 gaat stijgen. Josh Rager postte deze grafiek op Twitter.

Op zijn Telegram kanaal gaat hij uitgebreider in op de koers. Hij ziet dat analisten een vergelijking trekken met de patroontrend van de vorige trend. Zie de onderstaande afbeelding.

Bitcoin op de weg terug? Koers door psychologische $10.000-grens

Rager, aangesloten bij traderscollectief Blockroots, ziet wel degelijk verschillen tussen toen en nu:

Zo werd de bullmarkt destijds gedragen door retail (particuliere) beleggers en de markt van dit moment is nog een speelbal van ‘whales’ en fondsen.

Maar in 2019 is er nog geen sprake van een massale Fear of Missing Out (FOMO-rush) onder particulieren. Op Google wordt er minder gezocht naar bitcoin, zo blijkt uit recente data van Google Trends.

Rager ziet voorlopig niet de markt opnieuw dippen zoals in november 2018 het geval was. Mocht dat wél gebeuren, dan is een dip richting $7.500 niet onmogelijk.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Maar binnenkort gaat futuresplatform Bakkt ‘live’ en komen er steeds meer grotere spelers op de markt.

We zien dat de $9.000 grens ferm verdedigd wordt. We zitten nog steeds in een uptrend namelijk, de zijwaartse compressie is op te vatten als accumulatiefases’.

Niettemin hebben we kooporders bij $8.500 en $7.500 om die koopjes niet te missen. Je wilt niet pas bij $14.000 gaan inkopen, dan betaal je een premie van 45%. [/penci_blockquote]

Altcoins

Bij de altcoins houden Ethereum, Stellar en Dash meer dan goed stand en staan ten opzichte van BTC op winst.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...