Skype-oprichter houdt groot deel eigen vermogen aan in Bitcoin

959 totale weergaven

Jaan Tallinn houdt een deel van zijn persoonlijke vermogen aan in Bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een artikel van zakenblad Fortune.

Tallinn is één van de oprichters van Skype, de populaire software om in te bellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Medeoprichter Skype

Het is alweer 15 jaar geleden dat Skype voor ongeveer $2,6 miljard aan eBay werd verkocht. Tallinn heeft hier dus flink van geprofiteerd en is geen nieuwe ondernemingen gestart.

Wel is hij zijn geld gaan steken in bedrijven en waardevaste assets zoals Bitcoin.

In het artikel van Fortune staat onder meer dat hij een aantal giften in cryptocurrency heeft gedaan. Zo tikte hij 350 Ether af voor Faculty AI, een specialist in machine learning en kunstmatige intelligentie uit Londen.

En in maart dit jaar voegde hij daar nog eens nog een donatie van 50 Bitcoin (BTC) aan toe.

Investeren met cryptovaluta

Dat heeft de startup geen windeieren gelegd, want Bitcoin is flink in waarde gestegen.

Destijds kwam de waarde van deze gift neer op $316.000, maar sinds prijsstijging is dit gegroeid tot $810.000. Deze getallen kwamen naar buiten omdat het investeringsbedrijf Companies House deze cijfers publiekelijk maakte.

Omdat Tallinn het grootste deel van zijn persoonlijke vermogen in cryptovaluta aanhoudt, zei hij tegen de outlet dat deze manier het veel gemakkelijker maakte om te investeren. Het verkopen van deze cryptovaluta in ruil voor fiat geld, zou voor een flinke vermogenswinstbelasting zorgen.

Achteraf bleek het overigens alleen maar voor problemen te zorgen, omdat de traditionele boekhouding niet klaar was voor de wereld van digitale activa.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Onze accountants moesten iemand anders zoeken die wist hoe de boekhouding voor cryptogeld te doen”[/penci_blockquote]

Andere tech-ondernemers

Tallinn is overigens zeker niet de enige tech-ondernemer die Bitcoin aanhoudt. Bekend is dat Jack Dorsey, de mede-oprichter van Twitter ook het internetgeld support.

Daarnaast is bekend dat Chamath Palihapitiya, voormalig senior executive bij Facebook, een miljoen BTC heeft (gehad). Hij zou dit in 2013 hebben gekocht.

Wat betreft Elon Musk is het allemaal wat schimmig, maar liet hij wel eens doorschemeren 0.25 BTC te hebben.

Tot slot zijn de bekendste tech-whales misschien wel de Winklevoss broers. Ze kochten in 2013 voor $11 miljoen aan Bitcoin, toen de cryptomunt ongeveer $1.000 per stuk kostte.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC