Bitcoin update: Prijs rond $10.350, bekijk het grotere plaatje van BTC

In deze update bekijken we de prijs van Bitcoin en enkele opvallende altcoins. Verder hebben we enkele tweets van cryptotwitter verzameld om jouw dagelijkse portie speculoos op peil te houden.

Bitcoin (BTC)

Op moment van schrijven betaal je voor een Bitcoin zo’n $10.350. Dat is 2,57% meer dan op hetzelfde moment gisteren. De dominantie van de grootste cryptomunt gaat langzaam terug richting de 70%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin update: Prijs rond $10.350, bekijk het grotere plaatje van BTC

Altcoins

Er zijn enkele altcoins die in deze update een bijzondere en eervolle vermelding verdienen. De eerste is COSMOS. ATOM is in het afgelopen etmaal namelijk met 22% gestegen. Ontology pakt meer dan 7% en BitTorrent stijgt met bijna 5%.

Cryptomunt Dash groeit ‘slechts’ 3,78%. Dit valt een beetje tegen, gezien de munt binnenkort te verhandelen zal zijn op Coinbase Pro. Vanaf 16 september is het namelijk mogelijk om je DASH naar je account van Coinbase te sturen. De munt wordt aangeboden in handelsparen met Bitcoin (BTC) en USD.

Cryptotwitter

Tradermayn ziet dat er sinds juni eigenlijk maar drie noemenswaardige niveau’s voor de prijs van Bitcoin. De bodem van BTC ligt hierbij rond de $9.350 en de top bij $10.880. Hiertussen is er nog een niveau rond de $10.080. Volgens Mayn moet de focus nu op deze levels zitten en zorgen alle prijsschommelingen tussen deze levels enkel voor noise. Zijn tip is dus: bekijk het grotere plaatje!

KALEO geeft ook een heel eenvoudig advies. We bereiken het einde van een ‘pennant‘. Dat betekent dat het zaak is om te wachten op een breakout uit deze zone en dus is het aan te raden om nu even niets te doen. De komende maand zal Bitcoin een nieuwe weg moeten zoeken. De kans is aanwezig dat de opening van Bakkt, die voor 23 september gepland staat, hier een belangrijke factor in zal zijn.

Nunya Bizniz ziet eenzelfde patroon. Hij maakt de trendlijnen op zowel de closes en de wicks van de candlesticks. De lijn die hieruit volgt laten twee belangrijke niveau’s zien voor de komende tijd.

Bitcoin Charts deelt (zoals de naam aangeeft) statistieken en grafiekjes over bitcoin. In onderstaande tweet is de jarenlange geschiedenis van de prijs van BTC samengevoegd en weergegeven in negen candlesticks. Er zijn slechts twee momenten geweest dat deze lager eindigde dan dat hij opende. Met het oog op de halving lijkt er een mooie periode aan te komen!

Nog even terug naar de listing van DASH op Coinbase Pro. Dit heeft namelijk helemaal geen (langdurige) impact gehad op de prijs van de munt.

Bron: Coinbase