Bitcoin (BTC) analyse: koers stijgt naar $7.800, maar bearish patroon ligt op de loer

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – In de video analyse gisteren vertelde ik dat de symmetrische driehoek op de 1uur waarschijnlijk naar boven zou uitbreken en dat is gebeurd. De koers van Bitcoin blijft bullish, maar er is ook een bearish patroon te zien op de dagelijkse grafiek.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) heeft de koers stand gehouden op de onderkant van het neerwaartse kanaal en daarbij een nieuwe low gevormd op $6.500. Daarmee blijft de koers in een downtrend zitten. Alles onder de $10.350 is een lower high. De koers ondervindt ook resistance van de gestreepte downtrend lijn (zie nummer 1).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is wel bullish dat de koers weer boven de 100WMA en 50WMA heeft weten te komen. Als we daar aan het eind van de week boven sluiten, dan zou dat mooi zijn. Hiernaast lijkt het er echter op dat er een bullish cross wil gaan plaatsvinden tussen de 50WMA en 100WMA, rond half december.

Bij een verdere stijging is er resistance op $8.500. Hier komen ook de 12/21 en 26 EMA samen, wat dus een sterke resistance zal zijn. Ik ben dan ook pas bullish als de koers weer boven de $8.800-$8.900 weet te komen.

Support bij uitbraak naar beneden ligt op $6.500, $5.500 (Fibonacci 0.786) en $5.000 (200WMA).

Bitcoin (BTC) analyse: koers stijgt naar $7.800, maar bearish patroon ligt op de loer
Figuur 1: De koers zit in een downtrend en halverwege december kan er een bullish cross plaatsvinden van de 50WMA met de 100WMA.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

In één van mijn eerdere video’s zei ik dat we waakzaam moesten zijn voor een bearish patroon tijdens deze bullish beweging. Er is nu dan ook een rising wedge te zien op de dagelijkse grafiek (rode lijntjes, figuur 1).

Bearish scenario

Het target van de rising wedge is de laatste bodem op $6.500. Dit zou de koers weer potentieel opnieuw onder het neerwaartse kanaal kunnen brengen, tenzij het wederom steun houdt op het kanaal.

Ik verwacht wel dat de koers eerst potentieel door stijgt naar $8.000 psychologisch en eventueel uitschiet naar de $8.200, wat de onderkant is van de middelste groene box. Hier zitten de bears zeer waarschijnlijk te wachten om flink te gaan shorten.

Bitcoin kopen? Neem een kijkje bij Bitcoin Meester!

Bullish scenario

In het bullish scenario zet de uptrend door. De koers zou dan een higher low moeten maken ten opzichte van $6.500. Als de koers dat doet vanaf de $7.400 dan blijf ik bullish. Daaronder wordt het bullish scenario zwakker en is het bearish scenario waarschijnlijker.

FIguur 2: Er is een potentiële rising wedge te zien met een target van $6500.

Bitcoin (BTC) analyse: koers stijgt naar $7.800, maar bearish patroon ligt op de loer

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is te zien dat de koers nog op weg is naar het target van de inverse head and shoulders en psychologische grens van $8.000. De bulls hebben op de lagere timeframes in ieder geval de overhand.

De koers heeft daarbij verschillende resistances gebroken en loopt nu tegen de $7.800. De RSI is nog niet oversold en zit in een uptrend.Hier is een retest van de zwarte downtrend lijn, waar het net uitgebroken is, een mooie support/resistance flip, waarna het verder kan stijgen richting de $8.000 – $8.200. Daar verwacht ik dat de bears zitten te wachten om de koers naar beneden te duwen.

Het koop volume omhoog is ook hoger dan het verkoopvolume in de consolidatie wat ook meer kracht geeft aan het scenario richting de $8.000.

Bitcoin (BTC) analyse: koers stijgt naar $7.800, maar bearish patroon ligt op de loer
Figuur 3: De bulls hebben op de 4uur de overhand. Een retest van de zwarte downtrend lijn is hier logisch voordat de prijs verder stijgt.

Conclusie BTC analyse

Op de wekelijkse grafiek ziet het er nog niet goed uit voor de bulls, want de koers zit in een downtrend. Een trend verandering van de daily is nodig om een bodem te geven voor de wekelijkse grafiek.

Op de 4uur grafiek hebben de bulls de overhand en hebben een uptrend. Het enige waar we rekening mee moeten houden is de vorming van een potentiële rising wedge op de dagelijkse grafiek die de koers weer terug kan brengen naar $6.500.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af en gaat 15 december online ! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).