BitMEX houdt 31.300 bitcoin (€290 miljoen) aan als verzekeringspot

778 totale weergaven

Het verzekeringsfonds van BitMEX, qua volume de grootste bitcoin optiebeurs ter wereld, dijt met de dag verder uit. In het BitMEX Insurance Fund is nu 31.300 bitcoin (BTC) opgepot, omgerekend $314 miljoen (€290 miljoen).

BitMEX verzekeringsfonds

Dat houdt in dat BitMEX ongeveer 0,15% van alle beschikbare bitcoin in beheer heeft. Sinds de introductie van het fonds eerder dit jaar zijn de gelden in het fonds met 50,7% toegenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het fonds is bedoeld om niet-ingevulde liquidatie-orders op het platform te vervullen en winnende handelaren te compenseren.

Voorbeeld

BitMEX houdt 31.300 bitcoin (€290 miljoen) aan als verzekeringspot

Op de optiebeurs kunnen handelaren een hefboom tot honderd keer de inleggen. In het bovenstaande voorbeeld is een hefboom van ’10’ ingezet en was de prijs van BTC nog $4.000 (afgelopen februari 2019, red).

De winnende handelaar A verwacht $5.000 winst te maken, een hoger bedrag dat wat de verliezer (B) als onderpand van de trade heeft ingezet (namelijk één bitcoin ter waarde van $4.000).

Winnaar A kan dus met deze trade maar $4.000 winst maken, terwijl hij $5.000 verwacht te maken. De resterende $1.000, wat de geliquideerde handelaar B niet kan leveren, komt uit verzekeringsfonds van BitMEX.

CFTC onderzoek

De beurs staat onder leiding van de zeer uitgesproken Brit Arthur Hayes, en is gevestigd in Hong Kong en offshore gereguleerd op de Seychellen. Vorige maand berichtte Bloomberg dat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) onderzoek heeft ingesteld naar de activiteiten van BitMEX.

Hamvraag: heeft de optiebeurs Amerikaanse beleggers bediend met haar hefboomdienst? Sinds januari 2019 is het voor BitMEX verboden Amerikaanse burgers als klant aan te nemen omdat het daarvoor geen handelslicentie heeft.

Lees meer over:
BitMEXderivatenopties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...