Börse Stuttgart, de op een na grootste beurs van Duitsland, gaat cryptodienst aanbieden

Het Duitse Börse Stuttgart heeft aangekondigd aan een app te werken die het mogelijk moet maken om in cryptovaluta’s te handelen.

Bison

De gratis app gaat Bison heten en zal worden ontwikkeld door Sowa Labs. Een startup en dochtermaatschappij van Börse Stuttgart, dat de op een na grootste beurs van Duitsland betreft en de op acht na grootste van Europa.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Prototype

Net als andere crypto-exchanges, zal Bison eerst bitcoin, litecoin, ripple en ethereum aanbieden, andere tokens volgen later.

In september zal de app live gaan. Een prototype van de app zal later deze week tijdens een bijeenkomst worden getoond in Stuttgart. Voor zover bekend zal Bison de eerste crypto-app worden dat zo’n groot, traditioneel beursplatform achter zich heeft staan.

De managing director van Swoba Labs, Ulli Spankowski, gaf zelfs aan: “It is the first crypto app in the world to have a traditional stock exchange behind it”

Populair

De applicatie bevat een cryptoradar dienst, die met behulp van kunstmatige intelligentie het meest relevante nieuws op social media naar haar gebruikers brengt. Het primaire doel van deze functionaliteit is om de gebruikers op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in de cryptowereld.

Doordat Bison geen handelskosten in rekening brengt, is de verwachting dat de app snel populair zal worden binnen de cryptocommunity. De app zal vooralsnog alleen in Duitsland beschikbaar zijn.

Bronnen: Fin Extra, Forex News Now, The Virtual Economy

Foto: Flickr / Johnny Silvercloud

Inschrijven nieuwsbrief