Cash App verkocht $1,63 miljard aan Bitcoin (BTC) in drie maanden

1043 totale weergaven

Bitcoin is in trek en dat merken handelaren ook. Zo ook betaalprovider Square, die via haar Cash App bitcoin verkoopt. Het afgelopen kwartaal brachten we voor maar liefst 1,63 miljard dollar aan BTC aan de man.

Bitcoin verkoop Square

Dat blijkt uit het kwartaalrapport van deze beursgenoteerde onderneming. Het bedrijf van onder meer Jack Dorsey (Twitter) laat ongekende groeicijfers zien: er is voor meer dan 90% Bitcoin verkocht in vergelijking met eerdere kwartalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Die Bitcoin moet natuurlijk ingekocht worden op de wereldmarkt, maar het blijkt het lucratieve business om de BTC door te verkopen.

Want onderaan de streep houdt het bedrijf 32 miljoen dollar aan bruto winst aan over. Daar gaan nog belastingen vanaf.

De Cash App van Square is vooral onder millennials in Amerika een populaire betaal – en beleggingsapp. Zodra ze met hun BTC een online aankoop doen, krijgen ze ook wat extra satoshi (bitcoin betaaleenheid) voor terug.

Bovendien resoneert de naam van Square ook goed binnen de Bitcoin community. Ze ondersteunen diverse Bitcoin ontwikkelaars financieel en hebben een eigen team van Bitcoin en Lightning ontwikkelaars. Bijvoorbeeld om wallets laagdrempeliger te maken en sexier qua user interface.

Het Lightning Network is een sublaag op het Bitcoin netwerk om snelle betalingen te realiseren. Dat ontlast de main chain.

Bitcoin op de balans

Square is ook één van de bedrijven die zelf Bitcoin aanhoudt als kapitaalreserve. Vorige maand hebben ze voor 50 miljoen dollar aan BTC gekocht. Dat betaalt zich ook uit in beurs – en marktwaarde.

Qua marktwaarde is Square nu zelfs groter dan zakenbank Goldman Sachs, een opvallende ontwikkeling. Blijkbaar weet het bedrijf steeds meer betaalvolumes te draaien.

Dat mensen steeds meer online afrekenen vanwege COVID-19, speelt de onderneming ook in de kaart.

Door de verslechterde economische omstandigheden en de negatieve rentes bij de bank, zijn mensen op zoek naar een alternatief. Daar profiteren minder gecorreleerde assets zoals Bitcoin en in mindere mate goud van.

Kijken we naar het rendement van Bitcoin in 2020 tot nu toe, dan is de waarde ruim verdubbeld in slechts 10 maanden tijd.

Cash App verkocht $1,63 miljard aan Bitcoin (BTC) in drie maanden

De Bitcoin prijs is donderdag door de $15.000 geschoten en analist vraagt zich in de 250ste aflevering van Koerskijken af of ze bulls doorstomen naar $17.000.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscash app

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...