Celsius gaat Ether “unstaken” om zich voor te bereiden op uitbetaling schuldeisers

2187 totale weergaven

Het failliete Celsius Network deelt op Twitter dat ze gaan beginnen met het verplaatsen van cryptovaluta zoals Ether. Het doel is om uiteindelijk de crediteuren te kunnen betalen. Deze groep schuldeisers wacht al meer dan 18 maanden op hun geld.

Celsius werd juli 2022 failliet verklaard. Volgens berichtgeving is het bedrijf nu zijn Ethereum aan het “unstaken” om ervoor te zorgen dat ze de kosten voor de herstructurering kunnen dekken.

Blockchain-analysebedrijf Nansen meldt dat Celsius bijna een derde van de ETH bezit wil terughalen, in totaal ongeveer 206.300 ETH. Dit is met de huidige dagkoers $468,5 miljoen waard. Celsius heeft naar verluidt al 40.249 ETH opgenomen. Op Twitter schrijft het bedrijf:

“Ter voorbereiding op eventuele uitkeringen van activa is Celsius begonnen met het “unstaken” en opnieuw in evenwicht brengen van activa om voldoende liquiditeit te garanderen. Celsius zal bestaande ETH-bezit, die waardevolle inkomsten uit stakingsbeloningen hebben opgeleverd, terughalen om bepaalde kosten te compenseren die tijdens het herstructureringsproces zijn gemaakt.”

Lees meer over: