Celsius heeft te maken met tegenslag in stap naar bitcoin mining bedrijf

1073 totale weergaven

De plannen van Celsius om over te stappen op een bitcoin mining bedrijf krijgen te maken met tegenwind. Er vormen zich obstakels nu een rechter in de Verenigde Staten zinspeelt op een mogelijke nieuwe stemronde.

Volgens berichtgeving van Reuters van 30 november heeft Celsius mogelijk een nieuwe stem van de crediteuren nodig om zijn bedrijfsactiviteiten te veranderen. Het was immers een cryptobank die leningen verstrekte, en wil nu overstappen op een volledige bitcoin miner.

Het bedrijf heeft na de faillissementszaak plannen vrijgegeven om als miner verder te gaan en om toezicht van de Securities and Exchange Commission (SEC) te vermijden.

De Amerikaanse faillissementsrechter Martin Glenn, die toezicht houdt op het gerechtelijke proces, verklaart nu dat er van de voorwaarden is afgeweken. Hij heeft het specifiek over de voorwaarden waar crediteuren over hebben gestemd.

“Dit is niet de deal waarover de schuldeisers hebben gestemd. De herziene deal zou op aanzienlijke tegenstand van schuldeisers kunnen stuiten.”

Hoewel de SEC het plan van het bedrijf niet uitdrukkelijk heeft afgewezen, verklaart Celsius dat de financiële toezichthouder niet bereid was om een deal goed te keuren. Het zou te maken hebben met het aanbieden van staking en kredieten, waarvoor bepaalde registraties nodig zijn.

Celsius betoogt donderdag zélf via zijn advocaat Chris Koenig dat er geen noodzaak is voor een nieuwe stemronde. Volgens hem is deze deal goed voor alle schuldeisers. Er zijn echter ook klanten die hun ongenoegen uitten over de procedure, en willen dat het bedrijf volledig geliquideerd wordt.

Volgens documenten zou het bedrijf naar verwachting $225 miljoen aan digitale activa kunnen verdienen. Het consortium met de naam Fahrenheit zal dit geld beheren en een nieuwe deal zal de schuldeisers vervolgens 67% opleveren, in plaats van slechts 61,2%.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscelsiusmining