60 Coinbase medewerkers stoppen na koerswijziging van de Bitcoin beurs

940 totale weergaven

60 Coinbase medewerkers stoppen na koerswijziging bedrijf. De afgelopen weken was het Amerikaanse Coinbase het onderwerp van gesprek vanwege hun nieuwe beleid. Het bedrijf gaat zich niet meer mengen in politieke discussie.

Medewerkers van Coinbase hebben te horen gekregen dat er binnen de muren van het bedrijf geen ruimte is voor politiek. De focus moet volledig liggen op het bouwen van de exchange van de toekomst, aldus de CEO Brian Armstrong.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het A-politieke beleid van Coinbase

In de beruchte blogpost van Armstrong verwijst hij naar het turbulente jaar voor vrijwel de hele wereld. Hele economieën, maar ook bedrijven en individuen hebben op allerlei vlakken met problemen te maken gekregen. Natuurlijk vanwege COVID-19, maar vergeet ook de Black Lives Matter beweging niet.

Armstrong wil deze politieke kwesties scheiden van zijn bedrijf. Volgens de CEO van Coinbase heeft politieke inmenging op de werkvloer de potentie om bedrijven een flinke knauw te geven. Het kan zorgen voor afleiding, maar ook interne verdeeldheid.

Dit is de voornaamste reden waarom Armstrong ervoor heeft gekozen om het medewerkers te verbieden met politieke kwesties bezig te zijn binnen Coinbase. Volgens Armstrong zou je werk juist een plek kunnen zijn waar alle verdeeldheid die wereldwijd heerst even niet bestaat. De grote exchange gaat zich alleen nog maar bezighouden met zaken die in directe relatie staan met de missie van het bedrijf.

60 werknemers verlaten Coinbase

Medewerkers van Coinbase kregen de kans om het bedrijf met een zak geld te verlaten als ze zich niet in het nieuwe beleid konden vinden. Kort daarna werd bekend dat zo’n 5% van de medewerkers van deze kans gebruik hebben gemaakt.

Onder de medewerkers die het bedrijf verlaten zit ook Vice President of Business and Data, Dan Yoo. Die via een LinkedIn-post heeft laten weten het bedrijf te verlaten. Hij blijft tot het einde van het jaar aan om een soepele transitie te verzorgen.

Eerder spraken wij al onze verwachting uit dat dit geen enorme exodus zou opleveren voor Coinbase. Die is met het ontslag van 5% van de medewerkers ook uitgekomen, maar het blijft een significant deel van de workforce.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....