Coinbase gaat bitcoin en crypto opslaan voor US Marshals

145854 totale weergaven

Coinbase gaat digitale activa beheren voor de Amerikaanse Marshals Service (USMS). Deze samenwerking maakt deel uit van de verantwoordelijkheden van de USMS voor het beheren van verbeurdverklaarde activa.

Coinbase zegt dat de USMS hun institutionele investeringsafdeling, Coinbase Prime, heeft gekozen. Coinbase Prime zal bewaring en geavanceerde handelsdiensten bieden voor grote digitale activa. Dit betekent dat Coinbase centraal de activa beheert die het Amerikaanse ministerie van Justitie soms in beslag neemt.

Max Branzburg, Vice President of Product bij Coinbase, zei: “We zijn vereerd dat de US Marshals Service Coinbase heeft gekozen als hun vertrouwde partner voor het beheren van digitale activa.”

Een woordvoerder van de USMS voegde toe: “Deze samenwerking stelt ons in staat om efficiënt en veilig grote hoeveelheden cryptocurrency te beheren die in beslag zijn genomen.”

In 2023 startte de USMS met het zoeken naar bedrijven die bewaarservices kunnen bieden. Het contract met de USMS leverde Coinbase Prime meer dan $32 miljoen op.

Vooruitgang en uitdagingen

In 2022 bracht het kantoor van de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie een auditrapport uit. Hierin stond dat de USMS moeite had met het beheren en volgen van cryptocurrency. Als reactie daarop begon de USMS in maart 2023 met het zoeken naar bedrijven die cryptobewaarservices kunnen bieden.

Coinbase heeft al vaker samengewerkt met wetshandhavingsinstanties om crypto in bewaring te nemen of te verkopen die in strafrechtelijke onderzoeken in beslag is genomen. De USMS heeft bijvoorbeeld activa beheerd die verband houden met de failliete cryptobeurs FTX en het beruchte Silk Road-platform. Volgens overheidsdocumenten ontving Coinbase Prime meer dan $32 miljoen voor het contract met de USMS.

Lopende zaken

Coinbase is momenteel betrokken bij een civiele rechtszaak die in juni 2023 is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft kritiek gekregen op hun aanpak van handhavingszaken, vooral in een verkiezingsjaar. Op 27 juni besloot het Hooggerechtshof dat verdachten recht hebben op een juryrechtspraak in fraudezaken met effecten.

Daarnaast heeft Coinbase zelf rechtszaken aangespannen tegen de SEC en de Federal Deposit Insurance Corporation. Ze beweren dat deze overheidsinstanties niet hebben voldaan aan verzoeken volgens de Freedom of Information Act.

 

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...