Column John van Meer (De Bitcoin Consultant): Ik weiger mijn bitcoins uit te geven, behalve…

952 totale weergaven

Column – Één van de aspecten die kunnen leiden tot massa-adoptie is het daadwerkelijk gebruik maken van bitcoin voor het doel waar ze voor bedoeld is: elektronisch betaalmiddel. Toch gebeurt dat vrij weinig. Bitcoin wordt gebruikt als oppotmiddel (zoals goud) of speculatief belegmiddel. Ik betrapte mezelf er dit weekend ook op dat ik niet helemaal meewerk aan massa-adoptie.

Afrekenen met bitcoin

“Bij het afrekenen koos ik er toch voor om contant te betalen

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ik hou van heerlijk eten en Thais is misschien wel mijn favoriet. Terwijl ik afgelopen weekend mijn maaltijd naar binnen aan het werken was zag ik de “Bitcoin accepted here” stickers op het raam. Supervet en ik wilde eigenlijk ook meteen gaan betalen met bitcoin.

Bij het afrekenen koos ik er toch voor om contant te betalen. Waarom? Omdat ik op dit moment nog weiger mijn bitcoins uit te geven aan eten. Als trader en HODL’er van cryptocurrencies denk ik er nog meer waarde uit te kunnen halen. Nee, een maaltijd betalen met bitcoin is dan niet bevorderlijk, want ik raak bitcoins kwijt. Tegelijkertijd wil ik wel dat crypto als betaalmiddel mainstream wordt. Dilemma!

Bitcoin Wednesday

Het is anders als betalen met crypto een (groot) voordeel biedt. Als ik bijvoorbeeld naar Bitcoin Wednesday ga dan kun je ook gewoon via IDEAL betalen of met Bitcoin. Met Bitcoin krijg je maar liefst 40% korting. Dat haalt mij dan wel over om met Bitcoin te betalen. Dat is ook één van de redenen waarom ik ook korting geef bij betaling met crypto voor mijn diensten.

Betekent dit dat iedereen die cryptovaluta accepteert voor zijn diensten (flinke) korting moet aanbieden voor diensten? Nee, dat is ook niet haalbaar voor velen. Wel kan het gebruik van crypto bij betalingen daardoor verhogen. Voorlopig zal ik in ieder geval niet zomaar mijn bitcoins uitgeven, behalve als het een significant voordeel oplevert…

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Lezersactie

Om het eerste column van de Bitcoin Consultant te vieren krijgt iedereen t/m 31 oktober 20% korting bij gebruik van zijn diensten. Interesse? Stuur een mail naar [email protected].

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...