‘Coronavirus leidt tot meer online aankopen met bitcoin (BTC)’

701 totale weergaven

Webshops die bitcoin (BTC) als betaalmiddel geïntegreerd hebben, merken ook een groei in verkopen de afgelopen week vanwege het Coronavirus.

Bitcoin als betaalmiddel: Lolli

Mensen zijn vanwege het virus gedwongen om (meer) thuis gaan werken. Dat betekent dat het aantal online bestellingen flink toeneemt de afgelopen week. Wellicht speelt ook de angst mee om naar een fysieke winkel te gaan en daar het virus op te lopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin startups die de cryptomunt als betaalmiddel promoten, profiteren daar ook van.

Zoals bijvoorbeeld het winkelplatform Lolli. Gebruikers ontvangen een kleine beloning in bitcoin zodra zij via deze marktplaats spulletjes kopen.

Gebruikers kunnen rekenen op 3-5% van het aankoopbedrag in bitcoin. Dat krijgen ze op hun account gestort in satoshi’s.

De startup ziet dit als een belangrijke manier om ‘bitcoin naar de massa te brengen’. Het bedrijf heeft een samenwerking met meer dan negenhonderd winkels.

Tegenover Coindesk vertelt een woordvoerster van het bedrijf dat er sprake is van een “verdubbeling van de omzet”. Het gaat om Safeway, de één na grootste supermarktketen na Kroger. En de online shop Vitacost, die vooral vitaminen, supplementen en biologische kruidenierswaren verkoopt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We verwachten dat de steile curve van onze verkoop zich de komende weken doorzet vanwege het Coronavirus.'[/penci_blockquote]

Strike app: dollars via Lightning Network

Ook de Strike app van Jack Mallers, ook bekend als ontwikkelaar van de bitcoin en lightning wallet Zap, spreekt over “nieuwe records afgelopen week”.

Strike, een startup die eind januari is gelanceerd, is een een Lightning wallet die in contact staat met een Amerikaanse bankrekening met dollars. Mallers omschrijft het als volgt: “You get to talk to lightning nodes with dollars.”

Hoe werkt het? Je downloadt de Strike app en koppelt je bankrekening en betaalpas eraan. Vervolgens kun je met de app elke Lightning betaling scannen die je maar wilt.

De app gebruikt dus Amerikaanse dollars om te betalen op het Lightning Network. Betalen zonder tussenkomst van bitcoin maar mét Lightning. En blijkbaar kent de app gretig aftrek onder bitcoiners en andere gebruikers de afgelopen weken.

Mallers licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We zien zijn mensen voorraden inslaan en cadeaubonnen kopen bij Walmart en CVS,. We relateren dat aan het Coronavirus. Ook zodra de volatiliteit van bitcoin erg toeneemt, gaan mensen wellicht meer uitgeven. Het omgekeerde is meestal niet het geval”. [/penci_blockquote]

Ook bedrijven als Fold, BTCPay, Bitrefill en ZenGo maken drukke tijden, zo meldt het artikel verder.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...