Craig ‘Faketoshi’ Wright krijgt nieuwe motie aan broek in rechtszaak

907 totale weergaven

Tegen Craig ‘Faketoshi’ Wright is een nieuwe motie ingediend in de rechtszaak die eerder is aangespannen door de erven van Dave Kleiman, de voormalige zakenpartner van de Australiër

Wright heeft namelijk een lijst met Bitcoin (BTC) adressen bij de rechtbank ingediend, die niet de zijne blijken te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder deze week hebben we bericht dat iemand anders, een vroege Bitcoin miner, een bericht heeft gesigneerd met 145 Bitcoin adressen uit de lijst van Wright. Of Wright is berichten naar zichzelf aan het sturen óf het klopt niet wat hij zet.

Want om een bericht te signeren met een bitcoin adres heb je toegang tot het adres nodig. In het bericht stond onder meer

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Craig Steven Wright is a liar and a fraud. He doesn’t have the keys used to sign this message…We are all Satoshi.”[/penci_blockquote]

Deze nieuwe bewijslast is nu formeel door de Kleiman erven toegevoegd aan het dossier en ingediend als motie bij de rechter in de staat Florida.

De hoorzitting vindt begin juli plaats. Volgens Kleiman heeft Wright de rechtbank ‘opzettelijk’ en ’ter kwader trouw’ misleid.

Craig ‘Faketoshi’ Wright

Daarmee krijgt Craig ‘Faketoshi’ Wright opnieuw een klap te verduren. Wright beweert – nog steeds – de bedenker van bitcoin (BTC) te zijn. De Australiër probeert op allerlei manieren te ‘bewijzen’ dat hij Satoshi is, maar wordt constant gepakt op allerlei leugens.

Wright heeft voor de rechtbank gezworen dat de private keys van élk adres zijn vastgelegd in een apart fonds met de naam Tulip Trust.

Door deze nieuwe ontwikkeling komt Wright, waarvan de geloofwaardigheid inmiddels naar een dieptepunt is gezakt, nogmaals ernstig in verlegenheid. Volgens de erven van Kleiman is de echtheid van het bericht bewezen.

Kortom, de lijst die Wright bij de rechtbank heeft ingediend, is opzettelijke misleiding. In de motie staat volgens The Block onder meer:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Deze boodschap bewijst eens te meer dat de lijst van Wright niet klopt, en dat hij nog steeds de lijst achterhoudt voor de eisers én de rechtbank’.[/penci_blockquote]

Het was overigens nooit de bedoeling dat deze lijst van adressen openbaar zou worden.

Hup Bitcoin met Arthur van Pelt

De Nederlander Arthur van Pelt legt in een aflevering van Hup Bitcoin haarfijn uit waarom Craig Wright leugens verspreid. Van Pelt noemt zichzelf ‘de sniper in de achtertuin van bitcoin’ en benoemt alle misstappen en fouten van Wright.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCraig Wright

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...