Crypto-adaptatie: bitcoin, ethereum en litecoin verhandelbaar op Yahoo

Bitcoin, ethereum en litecoin zijn te verhandelen op Yahoo Finance, de beurssectie van Yahoo. Betrokkenen spreken over een doorbraak zoals Litecoin-oprichter Charlie Lee op Twitter.

Ook de bekende marktinfluencer Anthony “Pomp” Pompliano ziet dat als een belangrijk signaal dat cryptovaluta steeds meer mainstream wordt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Van andere valuta zoals Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS) en Ethereum Classic (ETC) zijn wel de koersen beschikbaar, maar er kan niet gehandeld worden.

Yahoo en crypto

Yahoo gaat zich sterker positioneren in de cryptowereld. Zo wil het Japanse onderdeel van het mediaconcern in het eerste kwartaal van 2019 een eigen ruilbeurs gaan openen. Zo staat er een samenwerking op stapel met de Japanse beurs BitARG Exchange Tokyo. Daartoe heeft Yahoo een aandeel van 40 procent in deze ruilbeurs genomen ter waarde van 19 miljoen dollar. Yahoo gaat het platform bouwen op hun beurstechnologie.

Lees verder bij BM: Zes beursgenoteerde bedrijven in Japan stappen in crypto >>

Koersen

Bitcoin staat op moment van schrijven op 6.972 dollar; ethereum staat op 283 dollar en litecoin op 60 dollar.

Bronnen: Cointelegraph / Nikkei.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...