Crypto bedrijf Coinbase werkt samen met betalingsbedrijf Stripe

2221 totale weergaven
bitcoin betalen Apple

Cryptobedrijf Coinbase is een samenwerking aangegaan met betalingsbedrijf Stripe.

Coinbase en Stripe

Stripe zal het Layer 2-netwerk Base van Coinbase integreren in zijn crypto-uitbetalingsproducten. Coinbase op zijn beurt zal Stripe toevoegen als een manier voor zijn klanten om crypto te kopen met creditcards of Apple Pay in de Coinbase Wallet. Dat staat vermeld in een persbericht van het beursgenoteerde cryptobedrijf.

Daarnaast zullen Coinbase-klanten de stablecoin USDC gebruiken via Base op Stripe om fiat-naar-crypto conversies uit te voeren en geldtransfers naar meer dan 150 landen te vergemakkelijken, zo staat in de verklaring te lezen.

“Crypto is de toekomst van geld, omdat het niet gebonden is aan internationale grenzen of kantoortijden. Het vermindert de kosten voor de gebruikers. Deze integraties vormen een sterke basis voor Stripe en Coinbase om te beginnen met het bouwen van een betere betalingsomgeving voor gebruikers over de hele wereld,” schrijft Coinbase.

Base heeft $1,57 miljard aan totale vergrendelde waarde, volgens de cryptodata-tracker DeFiLlama. De Layer 2-mainnet werd officieel opengesteld voor het publiek op 9 augustus 2023. Naar eigen zeggen heeft Coinbase ongeveer 98 miljoen gebruikers wereldwijd, met ongeveer negen miljoen actieve maandelijkse handelaren.

Stripe verwerkt betalingen in circa 50 landen, ze ondersteunen een breed scala van 54 betalingsmethoden en ze hebben hun diensten en kantoren uitgebreid naar verschillende continenten, met meer dan 7.000 werknemers wereldwijd​

Lees meer over:
Coinbasestripe

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...