Dit Aziatische crypto handelshuis trekt $28 miljoen vers durfkapitaal aan

1047 totale weergaven

FOMO onder de VC’s? Het lijstje namen dat geld steekt in crypto handelshuis Amber is indrukwekkend. Bij een groot aantal investeerders wist de club uit Hongkong en Shenzhen 28 miljoen dollar aan vers durfkapitaal op te halen.

Naar eigen zeggen wist Amber sinds begin 2018 al meer dan 100 miljard dollar aan bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta te verhandelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$28 miljoen voor handelshuis Amber

Paradigm en Pantera Capital hebben de Series A ronde geleid en haalden kapitaal op bij Coinbase Ventures, Fenbushi Capital, Polychain Capital en Blockchain.com. Dat zijn klinkende namen in de industrie.

Wat doet Amber? Vijf voormalige investeringsbankiers bij Morgan Stanley en een engineer van Bloomberg kwamen in 2015 samen. In 2018 hebben ze officieel Amber opgericht en de handelsfirma werd in zijn tweede maand al winstgevend, vertelt mede-oprichter Tiantian Kullander aan The Block.

Feitelijk bieden zij een professionele belegger een waaier aan diensten onder één dak:

Leenmarkt

In totaal heeft het bedrijf $100 miljoen aan leningen verstrekt, en staan er momenteel $60 miljoen aan leningen uit. Net zoals een bank trekt een leenplatform kapitaal aan in ruil voor rente of leent het kapitaal uit tegen een rente.

Concurrenten zijn namen als Matrixport en Genesis Global Trading, die respectievelijk gelinieerd zijn aan Bitmain en Digital Currency Group. Ook partijen als BlockFi, Crypto.com en Celsius zijn actief op de (uit) leenmarkt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Kullander”]’Een van onze activiteiten is het handelen in de rentes van cryptovaluta’. [/penci_blockquote]

Want net zoals op de spotmarkten, treden er op de leenmarkten ook prijsverschillen op.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Arjun Balaji, partner bij Paradigm”]’Een van de sterke punten van Amber is dat hun klanten via een simpele software interface kunnen handelen over een compleet gefragmenteerde cryptomarkt’. [/penci_blockquote]

Lees meer over:
cryptoOTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd