Crypto Inside de top 5: bitcoin beleeft kabbelend weekend, analist Ronnie Moas ‘shillt’ altcoin Dignity

Het weekend verliep vrij kabbelend voor de bitcoin en de rest van de cryptovalutamarkt. De koersen van de meeste cryptovaluta staan in het rood de afgelopen 24 uur. Bitcoin staat op 9.309 dollar en heeft voornamelijk zijwaarts ontwikkeld.

Crypto Inside de top 5

De gehele top vijf lieten lichte verliezen zien. Met nummer vijf EOS eerst als uitschieter naar boven (+52% de afgelopen week), gevolgd door een fikse correctie de afgelopen 24 uur (-19%). Andere opvallende naam is Cardano (ADA). Na een plus van 19% de afgelopen week, volgde het afgelopen etmaal een correctie van `noteert een min van 10 procent na een groei van 19 procent de afgelopen week. Beleggers keken ook reikhalzend uit naar de update van het mainnet van ICON (ICX), maar deze update is 24 uur uitgesteld. De koers noteert hierop een min van 10 procent na een eerdere plus van 19 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Bitcoin beleefde afgelopen week een voorlopig hoogtepunt sinds medio maart van 9.757 dollar, maar is teruggezakt rond het niveau 9.400 dollar. Wat verwachten de analisten van de bitcoin en de rest van de markt? Volgens FXStreet houdt de psychologische grens van 10.000 dollar de bitcoin tegen om bitcoin over het niveau van 9.400 dollar te tillen. Zolang de bitcoin onder de 9.500 dollar blijft hangen, wordt er geen nieuw kapitaal in de munt gepompt die bitcoin naar het niveau 9.700 dollar kan brengen.

De analist van NewsBTC ziet – bij de vier-uurskoersen – op het niveau 9.150 dollar een sterke bodem voor de bitcoin. Zij zijn behoorlijk “bullish” en zien genoeg signalen dat de bitcoin de psychologische grens van 10.000 dollar op de korte termijn kan beslechten.

Dignity

En dan een van de uitschieters sinds zondagmiddag: Dignity (DIG). Bekend werd dat analist Ronnie Moas deze altcoin al sinds februari in het vizier heeft. Wat maakt deze munt dan zo speciaal? Moas legt in zijn rapport uit dat Dignity elke uitgegeven token edelmetaal als ” hedge” aanhoudt. De waarde van de hedge is 1 dollar, terwijl de koers van Dignity op moment van publicatie van het Moas-rapport op 9,6 dollarcent stond. De koers is inmiddels doorgeschoten naar 0,14 dollarcent. En steeds meer beleggers lijken in te stappen, omdat de groeicurve zich doorzet.

Bronnen: FXStreet / NewsBTC

Disclaimer: bovenstaande auteur heeft bescheiden posities in o.a. bitcoin, ethereum, cardano en icon.

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...