Crypto Inside de top 5: bitcoin voorlopig stabiel, maar analisten vrezen verder verlies

Bitcoin is maandagochtend bijna 100 dollar meer waard geworden. Rond acht uur ’s ochtends Europese tijd schoot de grootste cryptomunt van 6.350 naar 6.450 dollar. Zondagochtend vloog bitcoin al 400 dollar omhoog. Niettemin gaat bitcoin voorlopig niet aantrekken, aldus technisch analisten.

Plusjes bitcoin

Kijken we naar bitcoin de afgelopen drie dagen, dan is er een plusje van 0,47% te bespeuren. Maar de afgelopen 24 uur is er sprake van iets sterkere groei: +2,1%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto Inside de top 5: bitcoin voorlopig stabiel, maar analisten vrezen verder verlies

Analisten zien op de korte termijn de volgende scenario’s ontwikkelen voor bitcoin. Newsbtc meldt dat Bitmain, wereldwijd de grootste producent van ASIC mining rigs, een beursgang voorbereidt. Ook wacht de markt op het besluit van de Amerikaanse toezichthouder SEC voor een aantal bitcoin-beleggingsfondsen (de bekendste van deze negen potentiele fondsen is de Van Eck ETF Fund). 30 september om precies te zijn volgt dat besluit.

Volgens Newsbtc is er een sterke bodem op 6.000 dollar. De trend is wel dalend, en de markt raakt verstrikt in een “beertrend” zodra de munt in de zone 5.800 – 6.000 dollar belandt. Koopvolume is te zwak op dit moment om bitcoin naar een niveau van 6.800 dollar te tillen, aldus de analist van Newsbtc.

De analist van Bitcoinist ziet ook genoeg steun bij het niveau 6.000 dollar. Wordt dit niveau gebroken, dan komen de lagere niveaus 5.750 dollar en 4.600 dollar dichtbij. Een niveau van 6.800 dollar kan vertrouwen geven, maar er is simpelweg te weinig koopvolume op dit moment.

Top 5 op verlies, Stellar plust

Hoe zit het met de andere cryptovaluta uit de top 5?

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...