Crypto mom: ‘Door gebrek aan regelgeving vanuit SEC raakt de VS achterop’

Hester Pierce, commissaris van de SEC, heeft zich uitgelaten over de plek die de crypto industrie in de Verenigde Staten heeft. Pierce staat bekend als ‘Crypto mom’ omdat zij welwillend tegenover cryptovaluta staat. Ze sprak ook over het effect dat de langdurende zoektocht naar regulatie heeft op de sector.

SEC en crypto

De Verenigde Staten is erg traag wat betreft de regelgeving voor crypto. Het is een probleem waar de Securities and Echange Commission (SEC) maar niet over uitgepraat raakt. De regulator focust zich op de risico’s die deze nieuwe activaklasse met zich mee brengt. Dat blijkt geen makkelijke opgave te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hester Pierce stond echter altijd open voor deze nieuwe markt. Ze sprak op 26 september op de Solidus Lab Digital Asset Compliance & Market Integrity Summit (DACOM) in New York. Op de bijeenkomst kon er een uur lang vragen aan Pierce gesteld worden over het proces dat de SEC nu door maakt.

Voormalig voorzitter van de NASDAQ, David Weild, vroeg Pierce over de moeite die zij moet doen om de regelgeving zo snel mogelijk rond te hebben.

Volgens hem zorgt het gebrek aan duidelijkheid ervoor dat de Verenigde Staten ‘aanzienlijk minder competitief’ is vergeleken met de rest van de wereld. Volgens hem raakt Amerika dus achter op de concurrentie.

Vertraging doet markt schade aan

Pierce was het ermee eens dat het gebrek aan activiteit vanuit de SEC schadelijk is voor de Amerikaanse cryptomarkt. Ze voegde eraan toe dat er een paar redenen waren voor de problemen rondom de regelgeving.

Ze zei dat de commissie een tekort aan ‘mensen van buitenaf’ had. Dit had voor een frisse wind kunnen zorgen. Het inhuren van mensen voor een Amerikaanse regulator bleek echter veel moeilijker dan het op eerste ogenblik leek.

Ze gaf ook aan dat zowel de beleggers als de SEC wel een balans moeten vinden in het uitspreken van verwachtingen: “Als je meer speelruimte eist, kun je de regering niet de schuld geven”

Het idee dat risico’s en investeringsmogelijkheden een onderdeel zijn van de ‘investment protection‘ ziet de SEC als een radicaal idee.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“We bekijken ieder product en kijken of het ‘echt gevaarlijk’ is. De meeste mensen hebben portfolio’s. Wat als deze mensen met crypto hun veilige portfolio wat in balans brengen?”[/penci_blockquote]

Definitie cryptocurrencies

En om deze cryptocurrencies te reguleren, moet de SEC eerst definiëren wat deze munten precies zijn. Moeten ze het zien als een activa of als een mechanisme? Het antwoord is dat het eerder een transactiemechanisme is dan een activa.

Ze voegt daar wel aan toe dat de het aspect van de Store of Value van cryptovaluta niet onderschat (of genegeerd) moet worden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Ik denk dat, terwijl de technologie verandert, wij allemaal gaan zien dat het steeds meer het geld van het internet gaat worden.”[/penci_blockquote]

Binnen de SEC is er een ‘breed scala aan visies’ over hoe een nieuwe activaklasse moet worden genoemd. Dit lijkt vooralsnog het struikelblok te zijn om over te gaan tot concrete regelgeving.

Bron: Cryptoslate

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptoSEC