Crypto vandaag: Bitcoin onder druk!

2058 totale weergaven
Crypto vandaag

De cryptomarkt kreeg op 4 juli te maken met een grote klap. Terwijl de voorbereidingen en testtransacties van Mt. Gox begonnen om ongeveer $ 8 miljard aan Bitcoin (BTC) te verdelen, verslechterde het marktsentiment.

De Duitse overheid dumpte 1.3K BTC ter waarde van meer dan $ 78 miljoen op Bitstamp, Coinbase en Kraken.

Deze beweging verergerde de onrust in de markt.

Justin Sun’s Aanbod

In een poging om de negatieve impact te verminderen, bood Justin Sun, de oprichter van Tron, aan om alle BTC van de Duitse overheid op te kopen. Hij verklaarde: “Ik ben bereid om met de Duitse regering te onderhandelen om alle BTC van de markt te kopen om de impact te minimaliseren.” Hoewel het niet duidelijk is of dit voorstel serieus was, toont het de uitdagingen en reacties binnen de cryptowereld.

Gevolgen van grote verkooporders

Naast de verkopen door de Duitse overheid, hebben ook andere whales, hun BTC gedumpt. Spot On Chain data onthulde dat de Amerikaanse overheid $ 13,67 miljoen aan BTC verplaatste en nog steeds $ 12,3 miljard vasthoudt.

Twee anonieme whale wallets dumpten samen meer dan 4,5K BTC, wat de verkoopdruk verder vergrootte.

Crypto Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Indicator toont een verschuiving van 44 (angst) gisteren naar 29 (angst) vandaag, wat wijst op een flinke verandering in het marktsentiment.

Deze indicator helpt beleggers de emoties en trends van de markt te begrijpen.

Reacties uit de gemeenschap

Crypto-commentator Samson Mow bekritiseerde de beslissingen van de Duitse en Amerikaanse overheden om BTC direct op exchanges te verkopen. “Stel je voor dat je de moeilijkste vorm van geld verkoopt die ooit heeft bestaan… en dat je het op exchanges verkoopt met marktorders, waardoor de prijs daalt en je uiteindelijk minder krijgt.”

De daling naar $ 57K zorgde voor verlies bij meer dan 65% van de BTC-adressen, vooral voor gebruikers die tussen $ 48.6K en $ 65.9K hadden gekocht.

Bovendien werden BTC-posities ter waarde van $ 113 miljoen geliquideerd, waarbij longs bijna $ 100 miljoen aan rekt-posities in de afgelopen 24 uur leden.

Top stijgers/dalers

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
DogeverseDogeverse(DOGEVERSE)$0.0000718.89%
Ethereum Name ServiceEthereum Name Service(ENS)$30.1813.90%
Ribbon FinanceRibbon Finance(RBN)$0.5910.99%
Ethereum ClassicEthereum Classic(ETC)$24.634.41%
ArbitrumArbitrum(ARB)$0.813.64%
Top 5 Losers
CoinLive PrijsΔ 24u
The Doge NFTThe Doge NFT(DOG)$0.00411-11.17%
PopcatPopcat(POPCAT)$0.81-9.98%
DogwifhatDogwifhat(WIF)$2.56-9.15%
BonkBonk(BONK2)$0.00002-8.35%
OrdinalsOrdinals(ORDI)$38.32-8.20%

 

Is Bitcoin een veerkrachtig actief of staat er meer daling voor de deur?

De meningen over de toekomst van Bitcoin zijn verdeeld. Sommige analisten voorspellen dat de volatiliteit de prijs naar $ 50K kan duwen, ondanks het markoptimisme. Anthony Pompliano gaf in een recent gesprek met Fox Business aan dat zowel retail- als institutionele investeerders Bitcoin zien als een veerkrachtig actief dat over 5 tot 10 jaar veel meer waard zal zijn dan nu. “Wanneer er dips zijn, zien ze dit als koopkansen,” zei hij.

Een soortgelijke mening werd geuit door het x-account Bitcoin for Freedom: “Als deze dip je bang maakt, moet je meer over #bitcoin leren.”

Contrasterende meningen

Toch is dit optimisme niet universeel. Markus Thielen, CEO van 10x Research, nam een voorzichtiger houding aan. Hij suggereerde in een recente blogpost dat de huidige timing misschien niet ideaal is voor optimisme. “Prijsdalingen kunnen versnellen als steun wordt gebroken en verkopers naar liquiditeit zoeken. Alleen slecht geïnformeerde handelaren zijn bereid om hier te kopen.”

Recente markttrends

Volgens CoinMarketCap handelde BTC op het moment van schrijven op $ 57,730.17, wat een daling van 4% markeert in de afgelopen 24 uur. Spot Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF) registreerden een uitstroom van $ 20,5 miljoen op 3 juli.

Toch toonde de data van IntoTheBlock’s Bears and Bulls geen duidelijke dominantie van beide zijden. Op 3 juli waren bulls en bears gelijk verdeeld, wat wijst op geen significante koop- of verkoopdruk.

Beleggingskansen en toekomstperspectieven

Ondanks de recente dalingen zijn er tekenen van verbetering. In de eerste drie dagen van juli waren de instromen naar BTC ETF’s hoger dan de uitstromen.

Op 1 juli registreerden BTC ETF’s instromen ter waarde van $ 129,5 miljoen, aanzienlijk hoger dan de gecombineerde uitstromen van $ 34,2 miljoen op 2 en 3 juli.

Actie ondernemen

Voor Nederlandse crypto-enthousiastelingen en investeerders is het belangrijk om geïnformeerd te blijven en strategisch te handelen. De recente marktfluctuaties benadrukken het belang van gedegen onderzoek en het nemen van weloverwogen beslissingen.

Overweeg deelname aan presales, onderzoek projecten grondig en diversifieer je portfolio om optimaal te profiteren van de kansen in de cryptomarkt.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...