Cryptofraudeur verstuurd stiekem $1,2 miljoen aan bitcoin vanuit gevangenis

Hacker Sriki wordt beschuldigd van de diefstal van $1,2 miljoen aan bitcoin vanuit een gevangeniscel.

Bitcoinbetaling vanuit cel

De echte naam van Sriki is Srikrishna Ramesh en naar verluidt heeft hij in slechts 22 minuten tijd in zijn quarantainecel een miljoenenbedrag aan bitcoin gestolen. Volgens The Hindu werd Sriki in 2020 gearresteerd, nadat hij door de mand viel als een cryptofraudeur.

Hij werd aanvankelijk gearresteerd wegens drugsaankopen via het internet, maar later werd ontdekt dat hij betrokken was bij allerlei plannen met cryptovaluta. Via een politieagent die hij omkocht, kreeg hij het voor elkaar om een laptop in zijn cel te smokkelen. Op deze manier kon hij vanuit de gevangenis in Bengaluru de $1,2 miljoen aan bitcoin verplaatsen.

Tijdens de transactie stond de laptop naar verluidt ongeveer 20 tot 22 minuten in zijn cel.

Volgens het nieuwsmedium The Hindu heeft Sriki het geld daarmee mogelijk vanuit de gevangenis ook nog eens witgewassen. Een speciaal onderzoeksteam onderzoekt de zaak en gaat op zoek naar meer informatie over de gebruikte wallets.

Heel veel meer is er over deze zaak nog niet bekend. Het laat wel zien hoe makkelijk het kan zijn om bitcoin te verplaatsen. Je hebt aan 12 woorden (de seed phrase) genoeg om toegang te krijgen tot een enorm digitaal fortuin. Hoe je die seeds bewaart, onthoudt of meeneemt, maakt dan helemaal niet uit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia