De enige reden waarom bitcoin en cryptovaluta’s hard dalen

888 totale weergaven

De bitcoin en andere cryptovaluta’s dalen hard. Daar waar drie maanden geleden nog een prijs van 20.000 dollar aan werd gedaan koerst de bitcoin nu tegen de 8.800 dollar.

Auw.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gecentraliseerde platforms aan stress onderhevig

Is het nu een hack bij cryptobeurs Binance, die 31 uur plat lag? De Japanse Financial Services Agency (FSA) dat twee platforms voor een maand uit de lucht haalt wegens een hack vorige maand?

Of het offline halen door de Chinese overheid van Binance, BitMEX, Gate.io, en Bitfinex wegens een vermeende hack bij Binance?

Is het de Amerikaanse beurswaakhond Security Exchange Commission (SEC), die harde woorden had voor ongereguleerde cryptobeurzen? Nobuaki Kobayashi, de curator van Mt Gox, die ogenschijnlijk massaal bitcoins aan het dumpen is?

Wellicht de Nederlandse minister van Financiën Hoekstra, die een brief naar de tweede kamer stuurde om cryptovaluta aan te pakken? Of toch de verschillende media die aangeven dat overheden wereldwijd alles wat met cryptovaluta te maken heeft aan banden wil leggen?

Experts, marktvorsers, analisten, bankiers, de buurman, iedereen zijn moeder heeft wel een mening waarom de prijs aan het instorten is.

Paniek! Peeuw! (met andere woorden FUD).

Centraal vs decentraal

De enige reden die er werkelijk toe doet is dat centrale gevestigde partijen de disruptieve kracht van gedecentraliseerde macht niet zo zien zitten.

Aan de andere kant zien ze in dat ze er weinig tegen kunnen doen.
Zoals boven beschreven zien we dat aangegeven redenen voornamelijk draait om gecentraliseerde (daar hebben we hem weer) platforms die aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen volgens andere gecentraliseerde partijen.

Precies dat waar bitcoin niet voor staat, maar de markt doet toch wat ‘ie wil. Wat de reden ook is.

The trend is your friend

Een doorgewinterde trader (ik niet) heeft niets te maken met redenen waarom maar doet zijn of haar trades.
In een trend omlaag pakt ‘ie de downtrend, in een trend omhoog pakt ‘ie de uptrend. Zijn gevoel zet ‘ie opzij.

Voor de meesten onder ons een onmogelijke taak, of in ieder geval iets dat we “the hard way” moeten leren.
Vandaar ook dat velen er voor kiezen niet te traden maar er in te zitten voor de lange termijn. Geen stress. Geen gestaar naar grafieken.

De kern

Maar wat met die prijs dan? Die prijs is relatief. Wat de markt er van maakt.

Vandaag is die dalende, morgen misschien ook. En over een jaar is niet te zeggen.

Het wordt sowieso afgezet tegen een prijs die weergegeven wordt in een eenheid die uitgegeven wordt door een centrale partij.

Toch iets waar bitcoin in de kern niet voor staat. Realiteit is relatief.

Inschrijven nieuwsbrief


Foto: Descryptive.com