Nederlandse analist: weg vrij naar bitcoin prijs van $300.000 door een enorm bullish patroon

8111 totale weergaven
moon bitcoin prijs koers

Bitcoin staat aan de vooravond van een flinke stijging en op de lange termijn kan de prijs wel eens de $300.000 raken. Dat stelt de Nederlandse crypto-analist Gert van Lagen. Hij signaleert op de driedaagse grafiek een significant technisch patroon wat zeer bullish is. Dit patroon staat ook wel bekend als de “cup with handle” (kop-en-schouder patroon). Handelaren en analisten prijzen dit patroon vanwege de voorspellende betrouwbaarheid en bullish implicaties.

Bullish patroon voor bitcoin prijs

De cup with handle is een bullish voortzettingspatroon dat lijkt op een theekopje op een grafiek. Dit patroon ontstaat wanneer de prijs aanvankelijk daalt. Om vervolgens te stijgen om een afgeronde bodem te vormen, de “cup”. Daarop volgt een kleinere neerwaartse beweging – de “handle” – voordat de opwaartse trend weer doorzet.

De Cup: Dit segment van het patroon vertegenwoordigt een periode van consolidatie en herstel. Het begint meestal met een hoog prijsniveau, daalt geleidelijk naar een afgeronde, U-vormige trog en stijgt weer naar het oorspronkelijke hoge niveau. In het geval van Bitcoin begon de cup-formatie in november 2021 toen de prijs zijn cyclushoogtepunt bereikte op $69.000. En deze eindigde in maart 2024 na het herwinnen van het oude recordniveau. Dat was het einde van de langetermijn consolidatie.

De Handle: Na de cup vormt zich een lichte neerwaartse beweging die de handle vormt, die kleiner is in diepte en duur vergeleken met de cup. Dit vertegenwoordigt meestal een laatste consolidatie of een shake-out van minder bullish investeerders voordat een significante uitbraak plaatsvindt. De handle van Bitcoin vormde zich over de afgelopen maanden, met een strakker prijsbereik en lagere volatiliteit.

Na de voltooiing van de handle drijven de heersende bullish sentimenten en koopdruk de prijs vaak boven het vorige weerstandsniveau. Deze uitbraak is cruciaal omdat het het patroon bevestigt en de basis legt voor toekomstige prijsstijgingen.

De doelprijs na een Cup with Handle-uitbraak is te projecteren door de diepte van de cup te meten en deze afstand naar boven te extrapoleren vanaf het uitbraakpunt. Voor Bitcoin biedt het laagste punt van de cup rond $15.500 ten opzichte van het initiële hoogtepunt van $69.000 een verticale maatstaf.

Op X licht Gert van Lagen het verder toe: “BTC [3D] – Cup with Handle richt zich op $300k. De prijs is uitgebroken uit de handle/bull flag en heeft deze al ongeveer vier weken succesvol hertest.”

Wat zeggen andere analisten?

Niet iedereen is het daarbij volmondig eens.

Crypto-analist Nunya Bizniz heeft de analyse bekritiseerd door de verschillen in uitkomsten te benadrukken op basis van metingen op een logaritmische of lineaire schaal. Bizniz suggereert een lineaire projectie een doel rond $121.947, terwijl een logaritmische projectie de prijs mogelijk ziet stijgen tot ongeveer $309.295.

Volgens Jonathan Hobbs hebben projecties aan de bovenkant van deze schalen de neiging om veel aandacht te trekken en de marktsentiment onevenredig te beïnvloeden. “Het lijkt erop dat we in de fase van de bullmarkt zitten waarin het posten over de hoogst mogelijke Bitcoin-doelen de meeste betrokkenheid genereert,” zo zegt hij.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...