Deutsche Telekom kondigt plannen voor Bitcoin-mining aan op BTC Prague

5073 totale weergaven
BTC bitcoin mining

De plannen van Deutsche Telekom en de Web3-uitbreiding volgen op haar recent gevestigde positie als validator op Fetch.ai’s gedecentraliseerde blockchain. T-Mobile Deutsche Telekom kondigt aan dat het van plan is om Bitcoin te gaan minen, als uitbreiding op haar lopende crypto-activiteiten.

Bitcoin mining

Het telecombedrijf exploiteert sinds 2023 een Bitcoin-node en runt momenteel Bitcoin Lightning Network-nodes. Sprekend op het bitcoin event BTC Prague, zegt Dirk Röder, hoofd van Web3-infrastructuur & solutions bij Deutsche Telekom: “Sinds 2023 draaien we een Bitcoin-node en draaien we ook Bitcoin Lightning-nodes […] Ik wil jullie een klein geheimpje verklappen: we zullen binnenkort deelnemen aan digitale monetaire fotosynthese.”

T-Mobile al Web3 native

Het bedrijf is sinds juni 2023 actief betrokken bij Web3 als een Polygon-validator, waarbij het zijn positie heeft gevestigd om zijn uitgebreide infrastructuur te benutten en nieuwe inkomstenstromen veilig te stellen. Als één van de 100 validators heeft Deutsche Telekom al meer dan een jaar staking- en validatiediensten geleverd op Polygon en heeft het geholpen het proof-of-stake consensusmechanisme van het platform te ondersteunen. In februari ging Fetch.ai, een gedecentraliseerd kunstmatige intelligentie (AI) platform, een partnerschap aan met Deutsche Telekom om enterprise AI te vestigen.

Als validator op de Fetch.ai blockchain helpt het telecombedrijf de AI-gedreven autonome agenten van Fetch.ai te ondersteunen.

Deze autonome agenten bieden diensten aan in de gezondheidszorg, automobielsector, supply chain management en digitale identiteiten door middelen te beheren, transacties uit te voeren en verkeersstromen te analyseren.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...