Deze Amerikaanse miljardenbeheerder is super bullish over de bitcoin (BTC) koers

3134 totale weergaven
bitcoin BTC koers prijs

Jan van Eck, de CEO van het financiële bedrijf VanEck, gelooft dat de marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) uiteindelijk minstens de helft van die van goud gaat bereiken. Dat stelt de Amerikaanse investeerder met Nederlandse wortels in een interview met influencer Scott Melker.

Van Eck bullish over bitcoin

VanEck is een familiebedrijf uit 1955 dat exposure biedt aan opkomende sectoren en diverse beleggingscategorieën en markten via actieve fondsen en ETF’s. Hun doel is om vernieuwende beleggingsstrategieën aan te bieden die het rendement-risico van beleggingsportefeuilles kunnen optimaliseren.

Maar hij is ook voorzichtig, want het kan volgens hem nog tien jaar duren voordat traditionele financiële marktpartijen bitcoin’s marktkapitalisatie naar $7,85 biljoen stuwen. De huidige market cap van BTC is 1,36 biljoen oftewel 1.360 miljard dollar.

Op dit moment bedraagt de marktkapitalisatie van goud ongeveer $15,7 biljoen. Van Eck voorspelt dat bitcoin uiteindelijk minstens de helft van de goudmarktwaarde zal bereiken, maar dat dit nog vijf tot tien jaar kan duren. Hij merkt op dat veel traditionele klanten nog steeds in de war zijn over bitcoin en er liever niet over praten, maar dat hun eigen klanten hen ertoe dwingen.

Hij hoopt dat met name financiële adviseurs, die portefeuilles beheren voor mensen in de Verenigde Staten en Europa, op den duur openstaan voor het overwegen van goud of bitcoin op het juiste moment in de cyclus. Dit zou hun cliënten ten goede komen, omdat bitcoin niet onder het toezicht van SWIFT valt.

Wat zeggen andere analisten? Volgens de Nederlandse analist Michaël van de Poppe moet eerst het cruciale niveau van $70.000 doorbroken worden. “Bitcoin testte dit gisteren, maar kon er niet doorheen breken. Zodra dat gebeurt, zal er een nieuwe test en stijging van altcoins plaatsvinden.”

Volgens Plan B, eveneens een Nederlander, is er sprake van een “bump voor de pump”, hij baseert zich op historische patronen van fear en greed en het ingebakken halvingsmechanisme waardoor bitcoin een schaarser goed wordt ongeveer elke vier jaar.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...