Deze invloedrijke on-chain analist ziet deze indicator op groen springen voor bitcoin (BTC)

3007 totale weergaven
bitcoin BTC koers

Uit diverse on-chainindicatoren blijkt bitcoin op de korte termijn een beweging gaat maken. On-chainalist Checkmate concludeert op X dat het risico om bitcoin op de korte termijn aan te houden, aan het dalen is. Dat is in het algemeen een bullish signaal voor BTC.

Risicobereidheid korte termijn verkopers

Je hebt langetermijn – en kortetermijnhouders van bitcoin waarbij laatstgenoemde partij de bitcoin nooit langer dan 155 dagen vasthouden. Of je een asset moet vasthouden zit een bepaald financieel risico, maar dat risico is aan het afnemen. Checkmate heeft het precies over de “Sell-Side Risk Ratio for Short-term Holders”.

Deze indicator meet het risico dat verbonden is aan het verkopen van bitcoin voor beleggers die van plan zijn deze bitcoin slechts voor een korte termijn (<155 dagen) aan te houden. Deze ratio kan beleggers helpen om te begrijpen hoeveel risico ze lopen bij het verkopen van hun posities op korte termijn, en kan nuttig zijn bij het nemen van beslissingen over of en wanneer te verkopen om verliezen te minimaliseren of winsten te maximaliseren.

In een bredere context kan deze ratio ook helpen bij het beoordelen van de marktdynamiek en de mogelijke volatiliteit, aangezien kortetermijnhandel vaak gepaard gaat met hogere handelsvolumes en grotere prijsbewegingen. Checkmate schat in dat bitcoin op het punt uit te breken. Hij zegt letterlijk: “Bitcoin is nu lange tijd opgerold, maar dat kan nooit lang duren”. Met andere woorden: een periode van koersschommelingen omhoog (of omlaag) komt eraan.

Wat verder opvalt is dat langetermijnhouders (hodlers) volgens CryptoQuant vasthouden aan hun bitcoin in de huidige consolidatieperiode. Ook het aantal adressen op het bitcoinnetwerk dat accumuleert, blijft toenemen, zo concluderen analisten van CryptoQuant. Zij zeggen onder meer: “Het is duidelijk dat er in de afgelopen maand, ondanks stabiele prijzen en relatief bescheiden groei vergeleken met voorgaande maanden, een opvallende toename is geweest in het aantal nieuwe deelnemende accumulatie-adressen. Dit fenomeen geeft aan dat, zelfs met prijsstabiliteit van Bitcoin en Ethereum, het beleggerssentiment optimistisch blijft. Meer beleggers staan te popelen om zich bij de kopers te voegen en te investeren in Bitcoin en Ethereum.”

Dat geldt dus ook voor ether.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...