Jack Dorsey (CEO Twitter): ‘Bitcoin is internetgeld van de toekomst’

770 totale weergaven

De CEO van Twitter zegt ‘Hell, no’ tegen de Libra cryptomunt van Facebook en onderschrijft nogmaals het belang van bitcoin als betaalmiddel.

Dat zegt Jack Dorsey in een interview met Vanity Fair, waarin hij een aantal uitspraken deed over Libra, het blockchainproject van Facebook. Dorsey benadrukt dat Twitter nooit gaat deelnemen aan dat project.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dorsey kreeg (opzettelijk?) de vraag voorgeschoteld tijdens de Twitter News Summit in New York of zijn bedrijf zich bij Libra zou voegen.

‘Hell no’, zo reageerde de topman. Hij vindt dat Libra in de verte niets te maken heeft met het open protocol van internet en bitcoin.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Jack Dorsey, CEO Twitter”]Libra is het resultaat van wat een bedrijf wilt en is niet consistent met wat ik persoonlijk geloof en waar ons bedrijf voor bestaat. [/penci_blockquote]

Volgens Dorsey is het problematisch dat Libra omschreven wordt als een cryptomunt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Ze hebben dat label wel heel vrijelijk gebruikt. Ik weet niet of dat een gimmick is of niet, maar cryptografie was niet nodig om Libra te lanceren’.[/penci_blockquote]

‘Bitcoin als internetgeld van toekomst’

Dorsey greep de kans om zijn geloof in bitcoin nogmaals te benadrukken, waarin hij BTC ziet als de ‘nationale munt van het internet’.

De topman, ook medeoprichter van Square, ziet bitcoin als dé manier om waarde uit te wisselen. Zonder de tussenkomst van een derde partij zoals een bank of betaalprovider zoals Paypal of Moneygram.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Ik denk dat het internet een soort nieuwe staat in elk opzicht. Het Internet heeft nu bijna een nationale munt in de vorm van cryptovaluta en bitcoin’.[/penci_blockquote]

Bitcoin en lightning ecosysteem

Dorsey voegt ook de daad bij zijn woord als investeerder in Lightning Labs, het bedrijf dat met LND een implementatie voor deze secundaire betaallaag op bitcoin ontwikkelt.

Dit netwerk in ontwikkeling bevindt zich nog in een experimentele fase, maar is bedoeld als een van de manieren om betalingen op het bitcoin netwerk te schalen. Net zoals bij het openen van een rekening bij de bar is pas aan het einde van de avond het nodig om af te rekenen en niet bij elk drankje.

Dorsey is ook een openlijke fan van ‘Tippin’, een add-on op onder meer Twitter om elkaar een fooi te geven via Lightning. Via zijn andere bedrijf Square is er ook een cryptoteam in de maak, die toepassingen voor bitcoin en lightning gaat maken.

Maar wat zijn in zijn ogen dan de voordelen van bitcoin ten opzichte van andere cryptovaluta? Hij vindt het juist een sterk punt dat de principes van het netwerk zijn vastgelegd (door de anonieme bedenker Satoshi Nakamoto).

Zo is bitcoin een schaars goed, want de voorraad strekt maar tot 21 miljoen stuks in totaal. Onlangs is de achttien miljoenste BTC gedolven. In werkelijkheid zijn er echter veel minder bitcoins in circulatie.

Bovendien is het netwerk van bitcoin robuust gebleken tegen elke mogelijke externe aanval. Zo is de rekenkracht van het netwerk – onder meer door de komst van meer geavanceerde mining apparatuur – fors toegenomen.

#stackingsats

Ook op zijn ‘eigen’ Twitter steekt Dorsey zijn liefde voor bitcoin onder stoelen of banken.

Bron: Decrypt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...