Deze ethereum (ETH) startup gaat ‘homepage’ voor bitcoin apps bouwen

1053 totale weergaven

Een synergie van twee werelden: de startup Radar die haar decentrale exchange (‘dex’) draait op de ethereum blockchain, komt met een appstore voor apps die draaien op het Lightning Network, de sidechain bovenop de bitcoin blockchain.

Ethereum (ETH) en Lightning Network

Dat vertelt CEO Alan Curtis aan nieuwssite The Block Crypto. In de appstore, later te lanceren dit jaar, zijn de (handjevol) apps te vinden die nu op het Lightning Network (LN) draaien. LN is bekend als een sidechain van het bitcoin basisprotocol, waarop secundaire netwerken zoals LN kunnen draaien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de voordelen van het LN netwerk is dat transacties niet op de basislaag bevestigd hoeven te worden. Dat gebeurt in een betaalkanaal op LN zelf.

Startup haalt $10 miljoen op

In maart lanceerde Radar het Rader ION platform, een soort startersgids voor gebruikers van LN.

Het bedrijf wil met de appstore meer gebruikers en bitcoin ontwikkelaars naar het Lightning Network trekken.

Radar kwam deze maand in het nieuws met de decentrale beurs Radar Relay. Investeerders in het platform zijn niet de minsten: Blockchain Capital, Digital Currency Group en enkele andere partijen staken 10 miljoen dollar in het platform.

Bij een decentrale beurs (‘dex’) blijven de handelaren eigenaar van de private keys. Deze keys zijn nodig om toegang te krijgen tot je cryptomunten op de blockchain.

Decentrale beurs (‘dex’)

Rader Relay is gebouwd op de ethereum blockchain en is gericht op de peer-to-peer handel van ERC20-tokens. Het is niet een héél revolutionair idee, omdat er op de markt hiervan diverse voorbeelden bestaan zoals Etherdelta, Bisq en Idex.

Het handelsvolume op de beurs is met in totaal $250 miljoen volume van de afgelopen twee jaar niet bijster hoog te noemen. Afgelopen maand juli was er sprake van een maandrecord van $17 miljoen aan volume.

Curtis zegt in het gesprek met The Block Crypto een aantal interessante dingen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]We zien LN als een veelbelovende technologie, want de betalingen op het netwerk zijn vrijwel gratis en instant. Radar ION is ons tweede product dat later dit jaar wordt gelanceerd en moet uitgroeien tot een homepage van Lightning Network apps.[/penci_blockquote]

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...