Update – Google zet Ethereum wallet MetaMask terug in Google Playstore

Google heeft besloten om Metamask terug te zetten in de Google Playstore. Dat maakt het team van Metamask op Twitter. Tijdens de kerstdagen was de extensie plots uit de Playstore verdwenen. Met Metamask zijn betaling via Chromium browsers zoals Chrome mogelijk.

28 december – Eerder deze week kwam er vanuit de bitcoin communities veel ophef over YouTube. Zij hadden namelijk video’s geflagged waarin er over Bitcoin werd gepraat. Achteraf bleek het te gaan om een fout.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens YouTube, net zoals de zoekmachine en Android een dochter van Google, zijn de video’s weer hersteld en teruggeplaatst. Maar inmiddels heeft er iets soortgelijks plaatsgevonden: Google verbiedt het gebruik van MetaMask.

MetaMask voor Ethereum

De extensie voor de Chromium browsers staat niet meer in de Google Play stores. De Android-client van MetaMask wordt dus niet meer vertoond.

MetaMask is ontwikkeld om betalingen met Ethereum vanuit de browser mogelijk te maken. Je kunt er ook DApps mee uitvoeren en in de fase met ICO’s in 2017 is de extensie heel populair geworden. De crypto wallet is ontwikkeld met steun van de Ethereum incubator ConsenSys.

Vorig jaar behaalde de populaire wallet een mijlpaal van 1,3 miljoen downloads. Maar nu is extensie dus niet meer beschikbaar voor nieuwe gebruikers.

Google beweert dat MetaMask het beleid inzake financiële diensten heeft geschonden, dat cryptomining op mobiele apparaten uitdrukkelijk verbiedt.

Beroep tegen beslissing

MetaMask heeft direct van zich laten horen en is in beroep gegaan tegen de beslissing. Het mocht echter niet baten. Opmerkelijk: MetaMask is helemaal niet bedoeld als tool om mee te minen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De afwijzing van het beroep citeerde hetzelfde beleid: geen mining op Android. Maar wij doen dat niet. Het is onduidelijk of de reviewer de regels niet begrijpt, of dat zij een ongeschreven beleid afdwingen”[/penci_blockquote]

Google komt met het volgende statement:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]“We don’t allow apps that expose users to deceptive or harmful financial products and services.[/penci_blockquote]

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]For the purposes of this policy, we consider financial products and services to be those related to the management or investment of money and cryptocurrencies, including personalized advice.[/penci_blockquote]

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]If your app contains or promotes financial products and services, you must comply with state and local regulations for any region or country that your app targets – for example, include specific disclosures required by local law.”[/penci_blockquote]

MetaMask geeft aan dat als het verbod gehandhaafd blijft, ze andere manieren gaan bedenken om hun diensten aan te bieden op de Android telefoons.

In juli vorig jaar was de crypto wallet ineens al van de Chrome Web Store af gehaald. Dat werd echter direct weer hersteld. De vraag van MetaMask is dus ook om over dit nieuws zo veel mogelijk geluid te maken, zodat het voor Google duidelijk is waar ze eigenlijk mee bezig zijn. Het mag niet ongehoord blijven.

Tegelijkertijd is dit ook een schreeuw naar decentrale alternatieven. Zo zijn er bijvoorbeeld al verschillende start-ups die de concurrentie met YouTube aan willen gaan (zoals Dtube, Dlive, Flote, Lbry en Peertube).

Kom gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over al het nieuws.

Lees meer over:
ETHEthereumwallet

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...