FBI heeft 130 onderzoeken lopen naar crypto-gerelateerde zaken

875 totale weergaven

Het Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft liefst 130 zaken lopen die te maken hebben met cryptocurrencies, zo gaf een agent van het bureau aan tijdens een crypto conferentie in New York.

Illegale activiteiten

Deze zaken omvatten cryptovaluta’s die gebruikt worden op verschillende manieren binnen misdaden als mensensmokkel, drugverkopen, ontvoering en aanvallen met ransomware, aldus Kyle Armstrong, een special agent bij de FBI met een toezichthoudende rol. Armstrong leidt het zogeheten “virtual-currency initiative”, een programma van de FBI dat sinds drie jaar bestaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Armstrong gaf tijdens de “Crypto Evolved” conferentie aan: “There are thousands of cases in the bureau, so it is a small sliver at this point. The agency has noticed an increase in illegal activity facilitated by digital-currency payments”

Drugs

Met name druggerelateerde zaken staat bij de FBI onder de aandacht, aangezien het “dark web” een sterke toename van drugsgebruik mogelijk maakt. Bij de illegale online marktplaatsen koopt wereldwijd zo’n 10 procent zijn of haar drugs, aldus Armstrong. De FBI ziet ook een significante stijging in afpersingszaken op de zuidwestelijke grens van de V.S. met betrekking tot cryptovaluta’s.

Objectief

Armstrong gaf verder aan dat de FBI verder een neutrale en objectieve houding op cryptovaluta er op na hield. Hij benoemde verscheidene voors en tegens. Het gedistribueerde grootboek dat de blockchaintechnologie onderbouwt maakt cryptovaluta’s makkelijker traceerbaar dan contant geld. Daarentegen vormt de anonimiteit van de transacties weer een horde in wettelijk onderzoek.

Bron: Bloomberg

Foto: Flickr / Dave Newman

Inschrijven nieuwsbrief