Genesis en 3AC bereiken deal over claim van $1 miljard

Het failliete cryptobedrijf Genesis heeft ermee ingestemd om $1 miljard aan claims van het tevens failliete crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) te schikken. Er is geen betaling van $33 miljoen bij gemoeid.

Genesis en 3AC

Uit gerechtelijke documenten blijkt dat Genesis nu akkoord gaat met deze deal. 3AC ging in juni 2022 failliet wat het begin van een lange cryptowinter markeerde. Genesis zat nog te wachten op geld van Three Arrows Capital, en doordat ze daar naar konden fluiten, kwamen zij uiteindelijk ook in de problemen.

De claims tegen Genesis verwijzen naar transfers die voorafgaand aan het faillissement van de kredietverstrekker in januari plaatsvonden. De deal is in een document uitgelegd, dat op 9 november bij de faillissementsrechtbank van New York is ingediend.

Het volgt op ‘uitgebreide onderhandelingen’ tussen beide partijen, en Genesis vraagt nu toestemming van de rechter over de schikking.

“De 3AC-krediteur zal een ‘general unsecured claim’ op Genesis ontvangen ter waarde van $33.000.000, ter volledige voldoening van de meer dan $1 miljard dollar aan vorderingen die tegen elk van de Genesis-debiteuren zijn ingediend.”

Het document voegt er aan toe dat de overeenkomst “elkaar wederzijds loslaten wat betreft aansprakelijkheid.”

Genesis diende in juli 2022 overigens ook al claims ter waarde van $1,2 miljard in tegen 3AC. Een hoorzitting over de voorgestelde schikking is gepland op 30 november.

Lees meer over:
3acgenesis