Gerucht: Standard Chartered wil mogelijk bitcoin trading desk starten

5602 totale weergaven

Volgens bronnen in de industrie bereidt Standard Chartered zich voor op de lancering van een nieuwe spot trading desk voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Deze potentiële stap zou een belangrijke uitbreiding betekenen van de crypto-activiteiten van de bank. Die gericht is op institutionele beleggers die direct willen handelen in deze populaire cryptocurrencies.

Het is een bank die gevestigd is in Groot-Brittannië, maar vooral actief in delen van Azië.

Bitcoin en ether trading

De spot trading desk zou ontworpen zijn om een transparant en veilig handelsplatform te bieden, waardoor grote beleggers toegang krijgen tot de liquiditeit van de cryptomarkt zonder tussenkomst van derivaten of andere complexe financiële instrumenten.

Dit initiatief past in de bredere strategie van Standard Chartered om zijn aanwezigheid in de snelgroeiende cryptomarkt te versterken en tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar directe cryptotransacties onder institutionele klanten.

Deze geruchten komen op een moment van toenemende interesse en activiteit in de cryptomarkt, met andere grote financiële instellingen die vergelijkbare platforms introduceren. Zo heeft Deutsche Börse onlangs zijn eigen gereguleerde crypto spot trading platform gelanceerd.

Lees meer over:
bank

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...