Goedemorgen Bitcoin: Europese regels voor BTC komen eraan

818 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Europese Commissie komt met kader voor Bitcoin (BTC) in Europa

De Europese Commissie, het uitvoerend orgaan van de Europese Unie, komt binnenkort met een voorstel voor een duidelijk kader op het gebied van bitcoin.

Als de wetten erdoor komen zorgt dat ervoor dat bedrijven binnen Europa weten waar ze aan toe zijn.

Eerder dit jaar werd in Nederland de Wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme (wwft) ingevoerd. In dat pakket zitten ook strenge regels voor bitcoinbedrijven.

Turkse Bitcoin beurs hoofdsponsor van nationale voetbalelftallen Turkije

De Turkse bitcoinbeurs BtcTurk wordt de hoofdsponsor van de Turkse voetbalelftallen. Zowel de mannen als de vrouwen worden voor 28 maanden gesponsord door BtcTurk.

Je kunt bij het bedrijf direct bitcoin kopen, maar je kunt ook handelen op hun beurs. Die beurs heeft een volume van ruim $70 miljoen per dag volgens CoinMarketCap.

‘Bitcoin kan naast centrale bankmunt bestaan’, aldus oud-IMF econoom

De voormalige gouverneur van de Reserve Bank of India (RBI) Raghuram Rajan ziet een toekomst waarin Bitcoin en Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) naast elkaar bestaan.

Rajan is geen kleine naam in de financiële markt. Hij is voormalig hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en is momenteel hoogleraar aan de Universiteit van Chicago.

Hij voorspelde de recessie van 2008 al in 2007 en staat ook bekend als de leider van het economisch herstel van India in het afgelopen decennium.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...