Goedemorgen Bitcoin: Bitfinex verstuurt $641 miljoen voor een schijntje

914 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin on the move! Tiende grootste wallet verplaatst $641 miljoen

Zo nu en dan zijn er whales die een gigantische hoeveelheid aan Bitcoin (BTC) verplaatsen. Gisteren was er ook weer zo’n transactie.

Deze vermogende bezitter verstuurde 60.000 BTC. Dit vertegenwoordigt de waarde van $641 miljoen. De kosten? Slechts $14,50.

Gezien de blockchain transparant en openbaar in te zien is, gingen er al snel belletjes rinkelen. Er zijn (op Twitter) verschillende bots die grote transacties filteren en er een melding van maken.

Bitfinex en Tether weerleggen aanklacht over manipulatie Bitcoin prijs

Tether en het zusterbedrijf Bitfinex hebben donderdag een verzoek in gediend bij de rechtbank om een ​​rechtszaak te werpen. Deze zaak gaat over de bewering dat de twee bedrijven samen werkten om de Bitcoin markt te manipuleren.

In hun verdediging voeren Bitfinex en Tether aan dat de eisers onvoldoende bewijs hebben geleverd om hun beweringen te ondersteunen.

‘Banken spelen Bitcoin (BTC) in de kaart in Latijns-Amerika’

Mensen in Latijns-Amerika gebruiken steeds vaker bitcoin om hun banken en lokale valuta te vermijden. Dat blijkt uit onderzoek van Chainalysis.

Bedrijven gebruik bitcoin om bijvoorbeeld inkopen over de grens te doen, terwijl anderen het gebruiken als uitweg voor de lokale munten die onderhevig zijn aan hoge inflatie.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...