Goedemorgen Bitcoin: Meer dan $15 miljard aan Tether

816 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Argentinië wil 35% belasting op dollar, premie op Bitcoin boven $300

Argentinië wil een belasting van 35% invoeren op alle aankopen met de Amerikaanse dollar. Goed nieuws voor Bitcoin, want de handel in de cryptomunt schoot direct omhoog.

Het land in Latijns-Amerika kampt al jaren met hyperinflatie. Inwoners zien hun spaargeld in rook opgaan als ze niets doen. Vandaar dat ze steeds gretiger hun peso inwisselen voor de dollar.

Maar een tekort aan dollars dreigt in het land, waardoor de centrale bank wel moet ingrijpen.

Tether voorraad in de markt in 2020 verviervoudigd naar $15 miljard

Tether USDT is de meest liquide cryptomunt van de markt. En de voorraad blijft maar groeien. In 2020 is de voorraad van Tether zelfs verviervoudigd naar een totale waarde boven de 15 miljard dollar.

Beurzen zoals Binance en Bitfinex hebben een grote hoeveelheid in handen, maar ook de zogenaamde ‘whales’.

Bitcoin miners hebben vertrouwen in de toekomst, hashrate weer flink in de lift

Dit weekend is het weer tijd voor de tweewekelijkse aanpassing van de moeilijkheidsgraad voor bitcoin mining. Bitcoin miners lijken vertrouwen te hebben in de toekomst, want de hashrate zit weer flink in de lift.

Op dit moment is de verwachting dat de moeilijkheidsgraad met ongeveer 12.6% gaat toenemen op 20 september. Miners produceren gemiddeld iedere 8 minuten en 51 seconden een nieuw blok.

Enkele weken geleden deden geruchten de ronde dat miners hun bitcoin voorraden noodgedwongen moesten dumpen. Recente data lijkt echter op het tegendeel te wijzen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...