Goedemorgen Bitcoin: Welk land heeft gunstige belastingregels voor BTC?

854 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Dit zijn de 9 belastingparadijzen voor Bitcoin (BTC)

Belasting en Bitcoin zijn niet altijd een goed huwelijk. Niet zozeer omdat Bitcoin bedoeld is om belasting mee te ontduiken, maar vooral omdat de regelgeving niet altijd even goed is uitgedacht. Er zijn daarnaast ook grote verschillen tussen landen.

Sommige landen oefenen druk uit op investeerders met hoge belastingen op inkomen en behaalde winst. Andere landen kiezen er juist voor om betere acceptatie en innovatie te bevorderen.

Banken en regelgevers in Zuid-Korea willen duidelijke Bitcoin wetten

In Zuid-Korea heeft men weer eens goed nagedacht over de wetten die moeten gaan gelden voor ‘virtuele activa’ zoals Bitcoin. Verschillende banken en de zogenoemde National Assembly bespraken tijdens een recent evenement de toekomst van de regelgeving in het Aziatische land.

Het evenement vond al in september plaats, maar pas eergisteren is hierover een persbericht naar buiten gebracht. Een aantal leden van de National Assembly en een handjevol topbankiers van verschillende commerciële banken bediscussieerden samen de “virtual asset business law” .

‘Bitcoin Lightning Network kwetsbaar voor aanval, upgrade naar LND 0.11’

Op het Bitcoin Lightning Network is een kwetsbaarheid ontdekt. Lightning Labs adviseert node eigenaren om zo snel mogelijk up te graden naar LND versie 0.11. Deze is op 1 oktober uitgekomen.

Dat betekent dat LND 0.10 of eerdere versies kwetsbaar zijn voor aanvallen van buitenaf, hoewel niet echt duidelijk is welk probleem er speelt.

Conner Fromknecht, Head of Cryptographic Engineering bij Lightning Labs, zegt erover: “We hebben geen reden om aan te nemen dat deze kwetsbaarheden direct gebruikt worden. Maar onze waarschuwing: upgrade naar lnd 0.11 of hoger ASAP.”

Fromknecht en zijn team zullen 20 oktober alle details uit de doeken doen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...