Goedemorgen Bitcoin: Spaanse politici krijgen BTC

840 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Website verkeer van Bitcoin beurzen daalde in september met meer dan 14%

Het aantal bezoekers van bitcoin beurzen daalde in september met 14,6%. De koers leeft deze maand weer op, maar vorige maand was traditioneel slecht qua koersverloop.

Dat zorgde voor een dip in bezoekersaantallen bij de beurzen, maar de interesse lijkt nog steeds groot.

In augustus bezochten 144,3 miljoen mensen de website van een bitcoin beurs. Dat was het hoogste aantal in ruim een jaar.

‘VS heeft recht om in te grijpen bij buitenlandse Bitcoin bedrijven die Amerikaanse servers gebruiken’

Overal ter wereld proberen politici en andere regelmakers grip te krijgen op het groeiende ecosysteem van bitcoin. Het Amerikaanse ministerie van Justitie vindt dat zij in mogen grijpen bij buitenlandse bitcoin bedrijven die servers uit de VS gebruiken.

Amerika is in staat om wereldwijd in te grijpen in tal van situaties. Nieuwe richtlijnen van het ministerie van Justitie laten een aantal bijzondere dingen zien.

Uit de nieuwe documenten blijkt dat Amerika wil en kan ingrijpen bij Bitcoin bedrijven die niet in het land gevestigd zijn. Data dat via Amerikaanse servers of andere hardware wordt verwerkt valt onder de jurisdictie van het ministerie.

Het nut van Bitcoin: Kirgizië legt deel betaalverkeer plat na politieke onrust

Kirgizië heeft het betaalsysteem SWIFT (deels) opgeschort en gevraagd om bepaalde bankactiviteiten stop te zetten totdat de politieke onrust in het land zich stabiliseert. Het is wederom een schoolvoorbeeld van waarom decentraal geld en dus Bitcoin zo belangrijk is.

Maar waarom? Wat is er precies in dit Centraal-Aziatische land aan de hand? Na de parlementsverkiezingen braken er massale protesten. Aanhangers van de oppositie bestormden overheidsgebouwen en dwongen het kabinet af te treden.

Bitcoin in Spaans parlement: 350 politici krijgen gratis BTC door campagne

Bitcoin heeft er weer 350 hodlers bij. Het gaat om de leden van het lagerhuis van het Spaanse parlement. Door een campagne zijn ze allemaal eigenaar van een beetje Bitcoin.

Volgens berichtgeving van ABC, het op twee na grootste nationale dagblad van Spanje, zijn Tutellus en Blockchain Observatory hier verantwoordelijk voor. Ze hebben met een campagne Bitcoin uitgedeeld aan de politici. Ze willen de wetgevers van het land kennis laten maken met Bitcoin en blockchain in het algemeen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...