Goedemorgen Bitcoin: Prijs stond pas 93 dagen boven $11.500

889 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Voorzitter Federal Reserve ziet wel toekomst in digitale dollar

Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, ziet toekomst in een digitale dollar. Een centrale, digitale bankmunt (CBDC) kan het betalingsverkeer verbeteren. Dat zegt Powell tijdens een online paneldiscussie, georganiseerd door het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Volgens Powell kan het betalingsverkeer goedkoper en sneller. Bovendien sluit het huidige stelsel ook bepaalde groepen uit. Hij ziet digitale bankmunten als oplossing hiervoor. Hij haastte zich echter te zeggen dat de Fed geen concrete plannen heeft om een digitale doller te lanceren.

Zoals bekend is de Federal Reserve, net zoals de belastingdienst IRS, een particuliere en géén publieke instelling zoals in Nederland het geval is.

Zo zijn een onbekend aantal commerciële, Amerikaanse banken aandeelhouder van de Fed. Zij zijn er alles aan gelegen dat hun invloed door een CBDC niet vermindert.

Naar verluidt is 80% van alle centrale banken wereldwijd een CBDC concept aan het uitwerken. Ook de Nederlandsche Bank is bezig met een pilot. Het meest in het oog springend is China, die zijn digitale munt test met een consortium van banken en techbedrijven.

Volgens deze statistiek zijn ‘oude rotten’ hun Bitcoin aan het verkopen

Uit on-chain data blijkt dat er steeds meer Bitcoin (BTC) aan het verschuiven is vanuit “oude” Bitcoin wallets. Zijn het de ervaren hodlers die willen profiteren van de prijsstijging en willen gaan verkopen?

Glassnode is een onderzoeksbureau uit Berlijn die data op de Bitcoin blockchain in kaart brengtn. Ze hebben een nieuwe indicator in het leven geroepen. Het heet de Coin Dormancy. De insteek: hoe oud is het beetje Bitcoin van een transactie (of: UTXO), gekeken naar de datum dat het is ontvangen.

In de onderstaande grafiek is te zien dat steeds meer ‘slapende adressen’ hun BTC versturen. Glassnode omschrijft de indicator als volgt: het gemiddelde aantal dagen dat de verstuurde Bitcoin inactief was, alvorens de transactie is gedaan.

Heb jij al vier jaar Bitcoin in een wallet staan en ga je die versturen? Dan krijgt deze transactie een hoge score. Vice versa: heb jij pas een maandje wat BTC in een wallet staan? Dan krijg je een lage score en breng je het totaal omlaag.

Goedemorgen Bitcoin: Prijs stond pas 93 dagen boven $11.500

Bitcoin prijs op historisch moment: slechts 93 dagen boven $11.500

Volgens analysebedrijf Skew is vandaag maar een van de slechts 93 dagen in de hele geschiedenis van de cryptomunt dat de prijs boven de $11.500 staat.

Als je het iets anders bekijkt betekent dit dat het in 93 dagen niet gunstig was om BTC te kopen. Op alle andere dagen heb je winst kunnen maken, merkt Pedro Febrero op. Hij is analist bij Quantum Economics.

De prijs is momenteel bezig met een opmars richting de $12.000. Daarmee komt het ook terug in de regionen van augustus. Op de 17e van die maand tekende Bitcoin het hoogste punt aan van dit jaar, namelijk $12.500.

De onderzoekers van Skew benadrukken ook dat het de eerste keer is dat de realized volatiliteit van Bitcoin zo laag staat als nu, gekeken naar de perioden waarin de prijs boven de $10.000 stond. In het verleden ging de prijs alle kanten op als het boven het five-digit-number getal stond. Deze keer is dat anders.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...