Goedemorgen Bitcoin: BTC bereikt recordprijs in 7 landen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,715.76USD. Dat is -6.23% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053430902BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 358,292,881,894.23 met een circulatie van 19,143,912 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

In deze 7 landen staat Bitcoin (BTC) prijs al op een record hoogte

De Bitcoin (BTC) koers is de laatste dagen aan een mooie opmars bezig. Toch staat de koers nog ver bij de all-time high vandaan. De ~$20.000 van december 2017 is nog niet in zicht. Als je echter de prijs niet afleest in dollars, maar in andere fiat valuta, dan ligt de prijs veel hoger.

Alistair Milne deelt op Twitter een interessant gegeven. Er zijn namelijk (minimaal) een zevental landen waar de prijs van BTC momenteel wél op een recordhoogte staat.

Tether printer goes brrrr, ruim $16 miljard aan USDT op Bitcoin markt

De voorraad van stablecoin Tether USDT blijft fors toenemen nu de Bitcoin markt sterk aantrekt. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker Coin Metrics uit Boston.

In de onderstaande grafiek is goed zichtbaar hoe Tether Inc, het bedrijf achter de stablecoin, de voorraad verruimt. De cryptomunt is voor handelaren een dankbare vluchthaven zodra de markt zeer volatiel is.

Het meest liquide handelspaar op de markt is nog altijd BTC-USDT op de Binance beurs. De afgelopen 24 uur had dit paar een handelsvolume van 1,3 miljard dollar volgens Coingecko.

5 redenen waarom Bitcoin er fundamenteel goed voor staat

De bitcoin (BTC) koers bereikt een nieuw jaarrecord. Met een prijs rond de $13.000 ziet het er goed uit. Maar ook andere statistieken rondom bitcoin zijn positief.

De hashrate staat op een all time high. Ook staat meer dan 60% van alle bitcoin al meer dan een jaar stil.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...