Goedemorgen Bitcoin: Koers van BTC naar recordprijzen in Turkije

833 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,715.76USD. Dat is -6.23% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053430902BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 358,292,881,894.23 met een circulatie van 19,143,912 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin (BTC) prijs explodeert in Turkije door hyperinflatie lira

De waarde van de Turkse lira (TRY) blijft maar dalen. In nog geen twee jaar tijd is de munt gehalveerd ten opzichte van de dollar. Tegelijkertijd staat Bitcoin in het Europees-Aziatische land op een recordhoogte.

Op moment van schrijven krijg je 7,94 lira per dollar. Daarmee komt het in de buurt van een de grens van 8 TRY per USD. Een aantal jaar geleden leek dit nog schier onmogelijk. Twee jaar geleden stond de wisselkoers nog rond de 3,7 dollar, zoals in onderstaande grafiek te zien is.

Aantal bitcoin ATM’s groeit gestaag door, bijna 11.500 stuks wereldwijd

Het aantal BitcoinATM’s wereldwijd groeit gestaag door, zo blijkt uit nieuwe cijfers van CoinATMRadar.

Om precies te zijn: er zijn 11.357 Bitcoin ATM machines neergezet. Medio september ging het totaal door de 10.000 stuks heen. Dat betekent dat er ruim 1.300 automaten de afgelopen twee maanden zijn neergezet.

Met name in Amerika slaat de ATM-koorts toe. Daar voorzien operators bestaande automaten van een upgrade, waarmee een machine ook Bitcoin kan accepteren.

‘Cash wordt waardeloos, ik zit voor 50% in Bitcoin (BTC)’, zegt CEO van Abra

Het is anno 2020 niet meer ongewoon en gek om publiekelijk te praten over je bitcoin investeringen. Het is voor je privacy niet de beste oplossing, maar verschillende prominente figuren in de industrie en daarbuiten vertellen graag over hun bitcoin.

In dat rijtje hoort ook Bill Barhydt, de CEO en medeoprichter van Abra. Barhydt is ook persoonlijk druk in de weer met bitcoin. De directeur geeft informatie over zijn eigen beleggingsportfolio: 50% van al zijn beleggingsbudget zit momenteel in BTC. Dat vertelt hij in een aflevering van Money Talks.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...